HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/neYzRx9F-xD8uCbGAO-D/a12b84c3093e0a17388c6cdb6ef224.jpeg)
Hagyományos zöldbableves
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Sterilizált babhüvelyek
- 5 Burgonya
- 1 babérlevél
- 5 Balls őrölt fekete bors
- só
- 2 EK sima liszt speciális
- 1 dcl tejet
- cukor
- ecet
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A babot együtt főzzük a megtisztított krumplikkal a sózott vízben.
2. Lépés
Hozzáadjuk a fűszereket és a babérleveleket. Főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
3. Lépés
Besűrítjük a levest tejjel és liszttel készült habarással. Legalább 10 percig főzzük. Ízesítjük cukorral és ecettel, hogy a levesnek édes-savanyú íze legyen.
4. Lépés
A főtt levest főtt tojással szolgálhatjuk fel.