HIRDETŐ
Hamis tepertős pogácsa

Hamis tepertős pogácsa

Egy csodálatosan finom sós péksütemény, ami önmagában is finom, de leves mellé is remek. 🙂

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Gyakran

  • 400 g finom búzaliszt Hozzáadott
  • 400 g Közepesen durva búzaliszt Hozzáadott
  • 450 ml tej Hozzáadott
  • 100 g görög joghurt Hozzáadott
  • 1 Sárgája Hozzáadott
  • 2 EK porcukor Hozzáadott
  • 1 EK Hozzáadott
  • 1 EK Október 20 Hozzáadott
  • 25 g friss élesztő Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott

Még szükségünk van rá

  • 200 g Tettem csirkezsírt Hozzáadott
  • 200 g darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A megadott hozzávalókból lágy tésztát készítünk, amelyet 45 percig hagyunk kelteni.

2. Lépés

Míg a tészta kel, elkészítjük a töltelékünket. Ehhez zsír és aprított dió szükséges. Én csirkezsírt használtam, de mindenki a saját ízlése szerint választhat. Végül csak összekeverjük a zsírt és a diót. Nem sóztam be a tölteléket, később sóztam, amikor már fel volt kennve a tészta.

3. Lépés

A kelt tésztát nagy kör alakúra nyújtjuk, belekenjük a tölteléket, megsózzuk, majd hagyományosan hajtogatjuk, mint egy pogácsánál. Hajtogatás közben még azokra a tésztarészekre is kenjünk tölteléket, ahol nincs, hogy szép leveles hatást érjünk el. Végül a hajtogatott tésztát csak addig pihentetjük, míg a sütőnk felmelegszik 190°C-ig.

4. Lépés

Ezután a tésztát 2 cm vastagságig nyújtjuk, és pohárral vagy kiszúróval pogácsákat szúrunk ki. A poharat mindig lisztbe kell mártani, így szebben és könnyebben szúrható ki. A pogácsákat papírral borított tepsire helyezzük, tojással megkenjük és azonnal a sütőbe tesszük. Sütjük kb. 20 percig, szépen megpirulva.

Hamis tepertős pogácsa - előkészítő lépés 1
5. Lépés

Az elkészült pogácsák illatosak, könnyedek és szépen rétegesednek :-) Belül puha és kívülről finoman ropogós. Nagyon szeretem ezeket a pogácsákat, csodálatos az ízük! Jó étvágyat kívánok!

Hamis tepertős pogácsa - előkészítő lépés 1
6. Lépés

További receptjeimet megtalálja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új