HIRDETŐ

Hamis túrógombóc

Egy klasszikus magyar étel könnyedebb változata, amely nem igényel tojást, burgonyát vagy lisztet. Az eredmény ugyanolyan finom és megnyugtató, mint az eredeti változat. Ideális desszert vagy reggeli a családnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Gombóc

  • 500 g túró Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília esszencia Hozzáadott

Máz

  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverje össze a túrót, a cukrot, a sót és a vanília esszenciát egy nagy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá zsemlemorzsát, és alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalót.

3. Lépés

Formázzunk gombócokat a keverékből, és tegyük őket a hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjenek.

4. Lépés

Olajozzunk be egy serpenyőt vajjal, és pirítsunk benne zsemlemorzsát aranybarnára.

5. Lépés

Vegyük ki a gombócokat a hűtőből, és pörköljük meg őket a serpenyőben, amíg aranybarna színűek nem lesznek mindkét oldalon.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, szórjunk a tetejére cukrot vagy porcukrot, és ízlés szerint adjunk hozzá gyümölcsöt vagy lekvárt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új