Hawaii Ananászos csirkemell rizzsel
Az Ananászos csirkemell rizzsel egy egzotikus fogás, mellyel kellemes meglepetést okozhatunk a családnak vagy a vendégeknek. Az édes-savanyú ízhatás, amit az ananászszeletek adnak, tökéletesen kiegészíti és feldobja az egyszerű csirke-rizs kombinációt.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemellfilé
- 50 ml olaj
- 2 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv ananász (szeletek)
- 300 g Rizs
- 1 l csirkehúsleves (leveskockából is készíthető)
- só
- bors
- 1 evőkanál currypor
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük.
A csirkemellet kockákra vágjuk, a hagymás, fokhagymás keverékhez adjuk hozzá, megsózzuk, megborsozzuk és fehéredésig sütjük.
Az ananászlevet öntsük a húsra, majd adjuk hozzá a konzervben lévő ananászszeleteket is.
Addig főzzük, míg a hús megpuhul, és az ananász íze átjárja.
Eközben egy másik edényben a rizst bő, sós vízben főzzük ki.
Ha a hús megpuhult és a rizs is megfőtt, a curryport elkeverjük egy kevés ananászlében, majd hozzáadjuk a húshoz.
A rizst szervírozzuk a tányérra, melléje tesszük az ananászos csirkét.