HIRDETŐ

Hawaii Ananászos csirkemell rizzsel

Az Ananászos csirkemell rizzsel egy egzotikus fogás, mellyel kellemes meglepetést okozhatunk a családnak vagy a vendégeknek. Az édes-savanyú ízhatás, amit az ananászszeletek adnak, tökéletesen kiegészíti és feldobja az egyszerű csirke-rizs kombinációt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemellfilé Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 konzerv ananász (szeletek) Hozzáadott
  • 300 g Rizs Hozzáadott
  • 1 l csirkehúsleves (leveskockából is készíthető) Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál currypor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük.

2. Lépés

A csirkemellet kockákra vágjuk, a hagymás, fokhagymás keverékhez adjuk hozzá, megsózzuk, megborsozzuk és fehéredésig sütjük.

3. Lépés

Az ananászlevet öntsük a húsra, majd adjuk hozzá a konzervben lévő ananászszeleteket is.

4. Lépés

Addig főzzük, míg a hús megpuhul, és az ananász íze átjárja.

5. Lépés

Eközben egy másik edényben a rizst bő, sós vízben főzzük ki.

6. Lépés

Ha a hús megpuhult és a rizs is megfőtt, a curryport elkeverjük egy kevés ananászlében, majd hozzáadjuk a húshoz.

7. Lépés

A rizst szervírozzuk a tányérra, melléje tesszük az ananászos csirkét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új