HIRDETŐ

Forrás: ingermarthe from Getty Images

Házi bor

Recept finom házi bor készítéséhez szőlőből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 30 kg szőlő Hozzáadott
  • 7 kg Cukor Hozzáadott
  • Borélesztő Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a szőlőt, azaz mossuk meg és távolítsuk el a szárát.

2. Lépés

Ezután zúzzuk össze a szőlőt - ezt megtehetjük kézzel vagy egy speciális szőlődarálóval.

3. Lépés

A zúzott szőlő néhány óra múlva közvetlenül erjed, amiben az élesztő segít. Adjunk élesztőt a szőlőhöz.

4. Lépés

Adja hozzá a cukrot az élesztővel együtt - a mennyiség a szőlő édességétől és a preferenciáktól függ, én személy szerint körülbelül 7 kg-ot adok hozzá a teljes mennyiséghez.

5. Lépés

A szőlő, a cukor és az élesztő teljes keverékét tegye át egy erjesztőedénybe (ideális esetben üveg vagy rozsdamentes acél), és hagyja meleg, csendes helyen.

6. Lépés

Néhány naponta vagy legalább hetente egyszer ellenőrizze az erjedés előrehaladását. Különösen figyelje meg a felszínen megjelenő habot, amely az erjedési folyamatnak felel meg.

7. Lépés

Az erjedés befejezése után (kb. 1-2 hét) hagyjuk a bort még egy hónapig érlelődni. Ezután szűrje le a bort, és tegye hordóba további érlelésre.

8. Lépés

Az érlelés után (ami 4-5 hónapig is eltarthat) kinyithatja az első palackot, és élvezheti munkája eredményét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új