HIRDETŐ

Forrás: PingPongCat from Getty Images

Házi eperkocsonya

Édes, aromás és tele természetes ízekkel - a házi eperkocsonya tökéletes desszert minden évszakra. Valódi gyümölcsökből készül, tartósítószerek és mesterséges adalékanyagok nélkül, mennyei ízű, és lenyűgöző látványt nyújt minden asztalon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss eper Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 g Burgonyakeményítő Hozzáadott
  • 1 üveg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Készítse elő a szamócákat: mossa meg őket, távolítsa el a szárukat, majd vágja őket kisebb darabokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben helyezze el a cukrozott epret. Főzze közepes lángon, kevergetve, amíg az eper elkezd levet engedni.

3. Lépés

Egy kis tányérban keverje össze a keményítőt a vízzel, amíg sima állagot nem kap. Öntse a serpenyőbe az eperrel, folyamatosan keverve.

4. Lépés

Csökkentse a lángot a minimumra, és főzze, amíg besűrűsödik, ami akár 5 percig is eltarthat.

5. Lépés

Helyezze a keszült kiselt hűlni, majd szolgálja fel - önmagában vagy tejszínhabbal. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek