HIRDETŐ

Forrás: PingPongCat from Getty Images

Házi eperkocsonya

Édes, aromás és tele természetes ízekkel - a házi eperkocsonya tökéletes desszert minden évszakra. Valódi gyümölcsökből készül, tartósítószerek és mesterséges adalékanyagok nélkül, mennyei ízű, és lenyűgöző látványt nyújt minden asztalon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss eper Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 g Burgonyakeményítő Hozzáadott
  • 1 üveg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Készítse elő a szamócákat: mossa meg őket, távolítsa el a szárukat, majd vágja őket kisebb darabokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben helyezze el a cukrozott epret. Főzze közepes lángon, kevergetve, amíg az eper elkezd levet engedni.

3. Lépés

Egy kis tányérban keverje össze a keményítőt a vízzel, amíg sima állagot nem kap. Öntse a serpenyőbe az eperrel, folyamatosan keverve.

4. Lépés

Csökkentse a lángot a minimumra, és főzze, amíg besűrűsödik, ami akár 5 percig is eltarthat.

5. Lépés

Helyezze a keszült kiselt hűlni, majd szolgálja fel - önmagában vagy tejszínhabbal. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új