Forrás: PingPongCat from Getty Images
Házi eperkocsonya
Édes, aromás és tele természetes ízekkel - a házi eperkocsonya tökéletes desszert minden évszakra. Valódi gyümölcsökből készül, tartósítószerek és mesterséges adalékanyagok nélkül, mennyei ízű, és lenyűgöző látványt nyújt minden asztalon.
Hozzávalók
- 500 g friss eper
- 100 g cukor
- 50 g Burgonyakeményítő
- 1 üveg víz
Eljárás
Készítse elő a szamócákat: mossa meg őket, távolítsa el a szárukat, majd vágja őket kisebb darabokra.
Egy nagy serpenyőben helyezze el a cukrozott epret. Főzze közepes lángon, kevergetve, amíg az eper elkezd levet engedni.
Egy kis tányérban keverje össze a keményítőt a vízzel, amíg sima állagot nem kap. Öntse a serpenyőbe az eperrel, folyamatosan keverve.
Csökkentse a lángot a minimumra, és főzze, amíg besűrűsödik, ami akár 5 percig is eltarthat.
Helyezze a keszült kiselt hűlni, majd szolgálja fel - önmagában vagy tejszínhabbal. Jó étvágyat!