HIRDETŐ
Házi Eperlekvár Készítése
Az eperlekvár finom és egyszerűen elkészíthető gyümölcsös desszert, amelyet gyakran reggelire is fogyasztanak. Az elkítése során az epret cukorral és citromsavval forraljuk össze, majd üvegekbe töltjük, hogy hosszú ideig elálljon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg Eper
- 500 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromsav
- 2 dl víz
HIRDETŐ
Eljárás
119 perc.
1. Lépés
Az epret mossuk meg, távolítsuk el a szárat és vágjuk fel kisebb darabokra.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben keverjük össze az epret, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromsavat és a vizet.
3. Lépés
Forraljuk fel az így kapott keveréket közepes lángon, és főzzük további 15-20 percig, amíg az eperből sűrű lekvár lesz.
4. Lépés
Ha kész, kanalazzuk az eperlekvárt üvegekbe, majd zárjuk le azokat.