HIRDETŐ

Házi Eperlekvár Készítése

Az eperlekvár finom és egyszerűen elkészíthető gyümölcsös desszert, amelyet gyakran reggelire is fogyasztanak. Az elkítése során az epret cukorral és citromsavval forraljuk össze, majd üvegekbe töltjük, hogy hosszú ideig elálljon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Eper Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 tasak vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromsav Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

119 perc.
1. Lépés

Az epret mossuk meg, távolítsuk el a szárat és vágjuk fel kisebb darabokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben keverjük össze az epret, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromsavat és a vizet.

3. Lépés

Forraljuk fel az így kapott keveréket közepes lángon, és főzzük további 15-20 percig, amíg az eperből sűrű lekvár lesz.

4. Lépés

Ha kész, kanalazzuk az eperlekvárt üvegekbe, majd zárjuk le azokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új