HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Házi eperlekvár
Kiváló házi eperlekvár. Az elkészítése egyszerű, így bárki elkészítheti. Ideális sütéshez vagy reggelire feltétnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 11⁄2 kg Eper
- 1 kg cukor
- 1 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A szamócákat megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.
2. Lépés
Adjunk hozzá a fazékhoz epret, cukrot és citromlevet.
3. Lépés
Mind összefőzzük közepes hőmérsékleten, körülbelül egy órán át.
4. Lépés
Az elkészült lekvárt sterilizált üvegekbe öntjük és lezárjuk.
5. Lépés
Hagyjuk a lekvárt kihűlni, majd tegyük hűvös és sötét helyre.