HIRDETŐ

Forrás: Canva

Házi Fekete Ribizli Szörp

A fekete ribizli szörp igazi nyári frissítőital, melyet könnyen elkészíthetünk otthon is. Kellemesen savanykás íze és intenzív színe igazi csemege a forró nyári napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg fekete ribizli Hozzáadott
  • 112 kg cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 ks citrom Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromsav Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliakivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a fekete ribizlit, majd hagyjuk száradni.

2. Lépés

Ezután pedig helyezzük egy nagyobb fazékba, és öntsük fel vízzel.

3. Lépés

Tegyük fel a bogyókat közepes lángon főni.

4. Lépés

Amikor a ribizlik felmelegedtek, összetörhetjük őket egy botmixerrel vagy egy krumplinyomó segítségével.

5. Lépés

5 Ezután adjuk hozzá a cukrot, a citromsavat és a vaníliakivonatot, majd forraljuk fel az egészet újra.

6. Lépés

Hagyjuk kb. 10 percig rotyogni az egészet, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

7. Lépés

Amikor már langyos, adjuk hozzá a két citrom levét, majd keverjük össze az egészet.

8. Lépés

Végül szűrjük át a szörpöt, majd palackuk le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új