Forrás: Canva
Házi Fekete Ribizli Szörp
A fekete ribizli szörp igazi nyári frissítőital, melyet könnyen elkészíthetünk otthon is. Kellemesen savanykás íze és intenzív színe igazi csemege a forró nyári napokon.
Hozzávalók
- 1 kg fekete ribizli
- 11⁄2 kg cukor
- 1 l víz
- 2 ks citrom
- 1 evőkanál citromsav
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Eljárás
Mossuk meg alaposan a fekete ribizlit, majd hagyjuk száradni.
Ezután pedig helyezzük egy nagyobb fazékba, és öntsük fel vízzel.
Tegyük fel a bogyókat közepes lángon főni.
Amikor a ribizlik felmelegedtek, összetörhetjük őket egy botmixerrel vagy egy krumplinyomó segítségével.
5 Ezután adjuk hozzá a cukrot, a citromsavat és a vaníliakivonatot, majd forraljuk fel az egészet újra.
Hagyjuk kb. 10 percig rotyogni az egészet, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Amikor már langyos, adjuk hozzá a két citrom levét, majd keverjük össze az egészet.
Végül szűrjük át a szörpöt, majd palackuk le.