HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi francia hagymás mártogatós a semmiből

Ez a francia hagymás mártogatós recept évek óta a családi összejövetelek, partik és piknikek slágere.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 2 Nagy édes hagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál sótlan vaj Hozzáadott
  • 14 kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 kanál Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze tejföl Hozzáadott
  • 1 Blokk Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 2 evőkanál majonéz Hozzáadott
  • 2 kanál citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál Friss apróra vágott metélőhagyma Hozzáadott
  • Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

140 perc.
1. Lépés

Kezdjük a hagyma hámozásával és vékonyra szeletelésével. Így gyorsabban és egyenletesebben karamellizálódik.

2. Lépés

Egy közepes méretű serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt hagymát, sót és borsot. Főzzük a hagymát körülbelül 15 percig, időnként megkeverve. Úgy tapasztaltam, hogy a hő mérséklésével, ha a hagyma elkezd ragadni a serpenyőhöz, valóban segít karamellizálódni anélkül, hogy megégne.

3. Lépés

Ha a hagyma enyhén karamellizálódott, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. További 5-10 percig főzzük, vagy amíg a hagyma mély aranybarna színt kap. Ezután tegye félre hűlni.

4. Lépés

Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a krémsajtot, a majonézt és a citromlevet. Ne feledje, hogy a krémsajtot először szobahőmérsékleten hagyja megpuhulni, mert így könnyebb lesz összekeverni a többi hozzávalóval.

5. Lépés

Ha a hagymás keverék kihűlt, keverje a krémsajtos keverékhez, amíg egyenletesen eloszlik. Úgy tapasztaltam, hogy a hozzávalók részenként történő összekeverése simább állagot eredményez.

6. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott metélőhagymát, és kóstoljuk meg a mártást. Ízlés szerint sózzuk és frissen őrölt fekete borssal ízesíthetjük.

7. Lépés

Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A várakozási idő biztosítja, hogy az ízek szépen összeolvadjanak. Ne hagyja ki ezt a lépést! Úgy tapasztaltam, hogy az ízek annál mélyebbek lesznek, minél hosszabb ideig állni hagyjuk őket.

8. Lépés

Tálalja hűtött állapotban, választott chipsszel vagy zöldséggel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új