HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi francia hagymás mártogatós a semmiből

Ez a francia hagymás mártogatós recept évek óta a családi összejövetelek, partik és piknikek slágere.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 2 Nagy édes hagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál sótlan vaj Hozzáadott
  • 14 kanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 kanál Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze tejföl Hozzáadott
  • 1 Blokk Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 2 evőkanál majonéz Hozzáadott
  • 2 kanál citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál Friss apróra vágott metélőhagyma Hozzáadott
  • Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

140 perc.
1. Lépés

Kezdjük a hagyma hámozásával és vékonyra szeletelésével. Így gyorsabban és egyenletesebben karamellizálódik.

2. Lépés

Egy közepes méretű serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt hagymát, sót és borsot. Főzzük a hagymát körülbelül 15 percig, időnként megkeverve. Úgy tapasztaltam, hogy a hő mérséklésével, ha a hagyma elkezd ragadni a serpenyőhöz, valóban segít karamellizálódni anélkül, hogy megégne.

3. Lépés

Ha a hagyma enyhén karamellizálódott, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. További 5-10 percig főzzük, vagy amíg a hagyma mély aranybarna színt kap. Ezután tegye félre hűlni.

4. Lépés

Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a krémsajtot, a majonézt és a citromlevet. Ne feledje, hogy a krémsajtot először szobahőmérsékleten hagyja megpuhulni, mert így könnyebb lesz összekeverni a többi hozzávalóval.

5. Lépés

Ha a hagymás keverék kihűlt, keverje a krémsajtos keverékhez, amíg egyenletesen eloszlik. Úgy tapasztaltam, hogy a hozzávalók részenként történő összekeverése simább állagot eredményez.

6. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott metélőhagymát, és kóstoljuk meg a mártást. Ízlés szerint sózzuk és frissen őrölt fekete borssal ízesíthetjük.

7. Lépés

Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A várakozási idő biztosítja, hogy az ízek szépen összeolvadjanak. Ne hagyja ki ezt a lépést! Úgy tapasztaltam, hogy az ízek annál mélyebbek lesznek, minél hosszabb ideig állni hagyjuk őket.

8. Lépés

Tálalja hűtött állapotban, választott chipsszel vagy zöldséggel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek