Forrás: traveling for Getty Images
Házi fűszerek a karácsonyi süteményekhez
Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor a friss péksütemények illata betölti a házat. Különösen a frissen sült stollen illata összetéveszthetetlen és elválaszthatatlanul kapcsolódik a karácsonyhoz. Ennek a finom illatnak és íznek az egyik legfontosabb eleme a megfelelő fűszerezés. Az évek során megtanultam, hogy a tökéletes stollenfűszert valójában nagyon könnyű magunknak elkészíteni. Íme az én kipróbált és bevált receptem.
Hozzávalók
- 2 evőkanál Fahéj
- 1 evőkanál Kardamom
- 1 evőkanál szerecsendió
- 1 evőkanál Ánizs
- 1 evőkanál Szegfűszeg
- 1⁄2 evőkanál Koriander
Eljárás
A Stollen fűszerkeveréshez győződjön meg róla, hogy az összes fűszer száraz. Az íz intenzívebb, ha a fűszereket maga őrli meg. Különösen a szegfűszeg és a kardamom csak frissen őrölve fejti ki teljes ízét.
Most keverje össze az összes hozzávalót egy közepes méretű tálban. Egyesek erősebben, mások enyhébben szeretik a Stollen fűszert. A saját készítésben az a nagyszerű, hogy ízlésünknek megfelelően variálhatjuk a fűszerek intenzitását. Én személy szerint például szeretem, ha a fahéj íze dominál.
A keverés után fontos, hogy a Stollen fűszert légmentesen záródó edénybe tegye. Csak így marad meg az íze.
Most már megvan a saját stollen fűszerkeveréked, amit felhasználhatsz a karácsonyi stollen sütéséhez!
Ez az egyszerű, de hatékony recept egyedi, mély ízt kölcsönöz a stollenjének, amelyet mindenki szeretni fog. Remélem, önöknek is annyira ízlik, mint nekem, és mindenkinek nagyon boldog és ízletes karácsonyt kívánok!