HIRDETŐ

Forrás: traveling for Getty Images

Házi fűszerek a karácsonyi süteményekhez

Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor a friss péksütemények illata betölti a házat. Különösen a frissen sült stollen illata összetéveszthetetlen és elválaszthatatlanul kapcsolódik a karácsonyhoz. Ennek a finom illatnak és íznek az egyik legfontosabb eleme a megfelelő fűszerezés. Az évek során megtanultam, hogy a tökéletes stollenfűszert valójában nagyon könnyű magunknak elkészíteni. Íme az én kipróbált és bevált receptem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Kardamom Hozzáadott
  • 1 evőkanál szerecsendió Hozzáadott
  • 1 evőkanál Ánizs Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szegfűszeg Hozzáadott
  • 12 evőkanál Koriander Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A Stollen fűszerkeveréshez győződjön meg róla, hogy az összes fűszer száraz. Az íz intenzívebb, ha a fűszereket maga őrli meg. Különösen a szegfűszeg és a kardamom csak frissen őrölve fejti ki teljes ízét.

2. Lépés

Most keverje össze az összes hozzávalót egy közepes méretű tálban. Egyesek erősebben, mások enyhébben szeretik a Stollen fűszert. A saját készítésben az a nagyszerű, hogy ízlésünknek megfelelően variálhatjuk a fűszerek intenzitását. Én személy szerint például szeretem, ha a fahéj íze dominál.

3. Lépés

A keverés után fontos, hogy a Stollen fűszert légmentesen záródó edénybe tegye. Csak így marad meg az íze.

4. Lépés

Most már megvan a saját stollen fűszerkeveréked, amit felhasználhatsz a karácsonyi stollen sütéséhez!

5. Lépés

Ez az egyszerű, de hatékony recept egyedi, mély ízt kölcsönöz a stollenjének, amelyet mindenki szeretni fog. Remélem, önöknek is annyira ízlik, mint nekem, és mindenkinek nagyon boldog és ízletes karácsonyt kívánok!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új