HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ThorstenF

Házi hamburger buci

Esélyes, hogy ez lesz a legfinomabb házi hamburger buci, amit valaha ettél! Vegyük figyelembe, hogy minden sütő másképp süt, ezért a sütési időt tekintve ne csak az órára hagyatkozzunk, hanem a saját megérzéseinkre is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 350 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 20 g friss élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 dl Meleg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük a recept elkészítését azzal, hogy a friss élesztőt futtassuk fel a cukorral és a meleg vízzel körülbelül 10 percig. Az élesztő feloldásához legoptimálisabb, ha a vizünk nem túl forró, de nem is túl langyos, mert az élesztő kifejtéséhez megfelelő hőfokra van szükség.

2. Lépés

Közben egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Miután az élesztőnk feljött, öntsük hozzá a lisztes keverékhez, adjuk hozzá az olajat is, majd alaposan dolgozzuk össze. Kevessé ragadós, könnyen formázható tésztát kell kapnunk.

3. Lépés

Borítsuk le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen körülbelül 1,5 órán keresztül kelni. A kelesztésre érdemes odafigyelni, mivel ez az, ami igazán finommá és levegőssé teszi a hamburger bucit.

4. Lépés

Ha megkelt a tészta, formázzunk belőle hat egyforma bucikat és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjuk őket még 15 percig pihenni, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percig. Érdemes közben ellenőrizni a színét, ha szép aranybarna, akkor tökéletes.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új