HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Házi készítésű autentikus Za'atar fűszerkeverék

A házi Za'atar fűszerezés fűszernövények, szezámmag és só sokoldalú és csábító keveréke. Ha még sosem próbálta otthon elkészíteni, meg fog lepődni, milyen egyszerű elkészíteni, és mennyivel frissebb az íze!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 14 csésze szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 2 EL Földi szumák Hozzáadott
  • 2 EL Pirított szezámmag Hozzáadott
  • 1 evőkanál szárított majoránna Hozzáadott
  • 1 evőkanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál tengeri só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

5 perc.
1. Lépés

Először is, a szezámmagot enyhén meg kell pirítani. Ez a lépés létfontosságú, mivel kiemeli a magok diósságát, és a Za'atar fűszerezésnek még mélyebb ízt kölcsönöz. Egy kis serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg a szezámmagot, amíg aranybarnára pirul, körülbelül 3-5 percig. Folyamatosan keverjük meg, hogy ne égjenek meg.

2. Lépés

Miután megpirult, tegyük át a szezámmagot egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Ez a lépés létfontosságú, mert ha a forró szezámmagot összekeverjük a fűszernövényekkel, az megfonnyadhat, és megváltoztathatja az ízüket.

3. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a szárított kakukkfüvet, a szumákot, a majoránnát, az oregánót és a tengeri sót. Keverjük össze, amíg jól össze nem keveredik.

4. Lépés

Amikor a szezámmag kihűlt, adjuk hozzá a szárított fűszernövényekhez, és jól keverjük össze.

5. Lépés

Kész a házi Za'atar fűszerezés. Ne feledje, hogy a fűszerek frissessége és minősége jelentős különbséget jelent a Za'atar fűszerezésben. Mindig légmentesen záródó edényben, hűvös, sötét helyen tárolja, hogy megőrizze frissességét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új