Forrás: Pixabay
Házi készítésű autentikus Za'atar fűszerkeverék
A házi Za'atar fűszerezés fűszernövények, szezámmag és só sokoldalú és csábító keveréke. Ha még sosem próbálta otthon elkészíteni, meg fog lepődni, milyen egyszerű elkészíteni, és mennyivel frissebb az íze!
Hozzávalók
- 1⁄4 csésze szárított kakukkfű
- 2 EL Földi szumák
- 2 EL Pirított szezámmag
- 1 evőkanál szárított majoránna
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 teáskanál tengeri só
Eljárás
Először is, a szezámmagot enyhén meg kell pirítani. Ez a lépés létfontosságú, mivel kiemeli a magok diósságát, és a Za'atar fűszerezésnek még mélyebb ízt kölcsönöz. Egy kis serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg a szezámmagot, amíg aranybarnára pirul, körülbelül 3-5 percig. Folyamatosan keverjük meg, hogy ne égjenek meg.
Miután megpirult, tegyük át a szezámmagot egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Ez a lépés létfontosságú, mert ha a forró szezámmagot összekeverjük a fűszernövényekkel, az megfonnyadhat, és megváltoztathatja az ízüket.
Egy külön tálban keverjük össze a szárított kakukkfüvet, a szumákot, a majoránnát, az oregánót és a tengeri sót. Keverjük össze, amíg jól össze nem keveredik.
Amikor a szezámmag kihűlt, adjuk hozzá a szárított fűszernövényekhez, és jól keverjük össze.
Kész a házi Za'atar fűszerezés. Ne feledje, hogy a fűszerek frissessége és minősége jelentős különbséget jelent a Za'atar fűszerezésben. Mindig légmentesen záródó edényben, hűvös, sötét helyen tárolja, hogy megőrizze frissességét.