HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: kalhh

Házi készítésű, kiadós csirke- és zöldségleves

Ez a kiadós csirke- és zöldségleves receptje fantasztikus étel, ha van maradék csirke, amit fel kell használni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Sárgarépa, meghámozva és kockára vágva Hozzáadott
  • 2 szárak Zeller, kockára vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 lb Főtt csirke, kockára vágva vagy felaprítva Hozzáadott
  • 1 csésze Kukorica (fagyasztott, konzerv vagy friss) Hozzáadott
  • 1 csésze Borsó (fagyasztott vagy friss) Hozzáadott
  • 6 csészék Csirkeleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem a díszítéshez (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy fazékban közepesen magas hőfokon felhevítjük az olívaolajat. Amint felmelegedett, tegye bele a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és párolja őket, amíg megpuhulnak, körülbelül 5 percig. Nagyon fontos, hogy ne siessük el ezt a lépést, mivel ezek a zöldségek adják a leves fő ízalapját.

2. Lépés

Keverje bele a felaprított fokhagymát, és párolja még egy percig, amíg illatos nem lesz. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert kesernyés ízt vihet a levesbe.

3. Lépés

Adja hozzá az előfőzött csirkét a kukoricával és a borsóval együtt. Legtöbbször inkább fagyasztott zöldségeket használok, mivel azokat a legjobb érettségi állapotukban szedték le, és gyorsan lefagyasztják, így a tápanyagok nagy része megmarad.

4. Lépés

Öntse hozzá a csirkelevest, ügyelve arra, hogy a hozzávalók jól ellepjék. Adjuk hozzá a szárított bazsalikomot, sót és borsot. Ne feledje, hogy jobb, ha már korán kisebb mennyiségű sót ad hozzá, ízlés szerint haladva. Hozzáadni mindig lehet, de elvenni nem lehet.

5. Lépés

Forralja fel a keveréket, majd csökkentse a hőfokot alacsonyra, és hagyja főni körülbelül 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Kanalazzuk tálkákba, ha szükséges, szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk melegen. Semmi sem jobb, mint ezt a levest egy darab ropogós kenyérrel tálalni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új