HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Hans

Házi készítésű vaníliarudak

Imádom ezt a vaníliás rudak receptjét. Ezt a receptet újra és újra elkészítem, és mindenki imádja. A vaníliás rudak ropogósak és édesek, a vanília íze pedig nagyon intenzív. Tökéletes ajándék karácsonykor, vagy csak a köztes nassoláshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 2 sárgája Hozzáadott
  • 2 Vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 Tojás (szóráshoz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A vaníliás szelet recept elkészítéséhez először szitáljuk a lisztet egy tálba, és adjuk hozzá a sót. Szerintem a legjobb, ha átszitáljuk a lisztet, hogy elkerüljük a csomósodást és jobb állagot érjünk el.

2. Lépés

A vajat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a liszthez. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a tojássárgáját.

3. Lépés

Vágjuk fel hosszában a vaníliarudakat, és kaparjuk ki a magokat. Adjuk hozzá a tálhoz.

4. Lépés

Az összes hozzávalót gyúrja sima tésztává a kezeivel vagy egy tésztakampóval. Szerintem a legjobb, ha a kezünkkel gyúrjuk a tésztát, hogy minden hozzávaló jól összekeveredjen.

5. Lépés

Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben körülbelül 30 percig.

6. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

7. Lépés

Vegye ki a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen formázza tekercské. Ezután vágjuk kb. 1 cm széles rudakra.

8. Lépés

Helyezzük a rudakat az előkészített tepsire, kenjük meg a felvert tojással, és szórjuk meg cukorral.

9. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük aranybarnára. Sütés közben figyeljünk rájuk, mert gyorsan megéghetnek.

10. Lépés

Sütés után hagyja a vaníliás rudakat teljesen kihűlni egy rácson.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új