Forrás: Pixabay : Hans
Házi készítésű vaníliarudak
Imádom ezt a vaníliás rudak receptjét. Ezt a receptet újra és újra elkészítem, és mindenki imádja. A vaníliás rudak ropogósak és édesek, a vanília íze pedig nagyon intenzív. Tökéletes ajándék karácsonykor, vagy csak a köztes nassoláshoz.
Hozzávalók
- 200 g önserkentő liszt
- 1 Pinch só
- 100 g vaj
- 80 g cukor
- 2 sárgája
- 2 Vaníliarúd
- 1 Tojás (szóráshoz)
Eljárás
A vaníliás szelet recept elkészítéséhez először szitáljuk a lisztet egy tálba, és adjuk hozzá a sót. Szerintem a legjobb, ha átszitáljuk a lisztet, hogy elkerüljük a csomósodást és jobb állagot érjünk el.
A vajat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a liszthez. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a tojássárgáját.
Vágjuk fel hosszában a vaníliarudakat, és kaparjuk ki a magokat. Adjuk hozzá a tálhoz.
Az összes hozzávalót gyúrja sima tésztává a kezeivel vagy egy tésztakampóval. Szerintem a legjobb, ha a kezünkkel gyúrjuk a tésztát, hogy minden hozzávaló jól összekeveredjen.
Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben körülbelül 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Vegye ki a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen formázza tekercské. Ezután vágjuk kb. 1 cm széles rudakra.
Helyezzük a rudakat az előkészített tepsire, kenjük meg a felvert tojással, és szórjuk meg cukorral.
Az előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük aranybarnára. Sütés közben figyeljünk rájuk, mert gyorsan megéghetnek.
Sütés után hagyja a vaníliás rudakat teljesen kihűlni egy rácson.