Házi kókuszkocka
Recept a klasszikus és szaftos kókusz sündisznókra. Egyszerűen fantasztikus ízűek.
Hozzávalók
A fordított szöveg mentése
- 220 g porcukor
- 1 tojás
- 300 g félig durva liszt
- 1 bal szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 50 g lágyított vaj
A bevonathoz
- 200 g vaj
- 2 dl tej
- 90 g keserédes csokoládé
- 200 g porcukor
- 50 g kakaó
- 3 evőkanál rum
Egyéb
- kókuszdió
Eljárás
Egy tálban összekeverjük a cukrot egy tojással. Hozzáadjuk a szitált lisztet, amelyet egy csomag sütőporral kevertünk össze, az aprított vajat és a tejet. Alaposan megdolgozzuk a tésztát, majd kiöntjük egy zsírozzal és liszttel kihúzott tepsibe. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig. Egy fadarab segítségével ellenőrizzük, hogy a torta belül is megsült-e.
Amíg a sütemény sül, elkezdjük a mázat. Egy tálban a gőz fölé darabolt keserű csokoládét, tejét, vaját és szitán átszűrt kakaót és cukrot olvasztunk. Ízlés szerint adhatunk hozzá néhány teáskanál rumot. Kevergessük, míg sima, fényes mázat nem kapunk.
Az elkészült és lehűlt tésztát a kívánt méretű darabokra vágjuk. Én inkább kisebb darabokra vágom, amiket nyársra húzva a kész bevonatba forgatom, majd kókuszba. a legjobb kókuszos sünjeinket még egy kicsit hagyjuk hűlni, majd tálalhatjuk.