HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: jnprice73

Házi nyári paradicsomos víz

Talán furcsán hangzik, de ha megkóstolja ezt a paradicsomos vizet, el fog ájulni a frissességétől és a gazdag, koncentrált paradicsomízétől. Tökéletes levesek, szószok, koktélok feldobására, vagy akár csak önmagában elkortyolva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Nagy, érett paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • Sajtvászon vagy finom hálós szűrő Hozzáadott
  • Egy nagy tál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a paradicsomot durva darabokra vágjuk - nem kell, hogy bármi szép legyen, hiszen később le fogjuk szűrni a keveréket. Ízesítsd a tengeri sóval, és jól keverd össze, a só segít a paradicsom levének kinyerésében.

2. Lépés

Ezután helyezze át ezeket a darabokat egy nagy tál fölé helyezett sajtkendőbe vagy szűrőbe. Ügyeljen arra, hogy a hűtőszekrénybe tegye, hagyja állni és természetesen lecsepegni. Soha ne nyomja össze a ruhát, és ne siettesse a lecsöpögtetési folyamatot - a türelem itt kulcsfontosságú! Általában 3-5 órát vesz igénybe, de az erősebb íz érdekében akár egy éjszakán át is hagyhatjuk.

3. Lépés

Amikor visszanéz, egy tiszta, enyhén színezett folyadékot talál a tálban. Ez a paradicsomvíz. A megmaradt paradicsompépet mindenképpen dobjuk ki, vagy használjuk fel más receptekhez, ne pazaroljuk el a jó ételt.

4. Lépés

Tárolja a paradicsomvizet légmentesen záródó üvegben a hűtőben. Körülbelül egy hétig eltartható, és különböző ételekhez használhatja, hogy extra paradicsomos lendületet adjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek