Forrás: Pexels from Pixabay
Házi olasz tészta pestóval
Ez a házi készítésű olasz tészta recept pestóval az egyik kedvenc ételem, amely havonta többször is az asztalunkra kerül. Ízletes, tele van ízekkel, és gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 400 g Spagetti
- 150 g Bazsalikomos pesto
- 150 g cseresznyeparadicsom
- 2 gerezd Fokhagyma
- só
- olívaolaj
- Parmezán sajt a reszeléshez
Eljárás
A spagettit főzzük meg forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, de én mindig azt javaslom, hogy a csomagoláson feltüntetett időnél körülbelül egy perccel rövidebb ideig főzzük.
Amíg a tészta fő, az előzőleg vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.
Amint elkezdenek aranybarnára sülni, adjuk hozzá a félbevágott cseresznyeparadicsomokat.
Egy ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a pestót. Bármilyen pestót használhat, ami éppen kéznél van. Én általában bazsalikomos pestót használok, ez egy klasszikus, ami sosem hibázik.
Melegítse a pestót a fokhagymával és a paradicsommal együtt még néhány percig, mindössze 2-3 percig, hogy kicsit megpuhuljon, és egyesüljön a fokhagymával és a paradicsommal. Ezután adjuk hozzá a főtt és jól lecsöpögtetett tésztát, és keverjük össze az egészet. Ha úgy gondolja, hogy túl száraz, adhat hozzá egy keveset abból a vízből, amelyben a tészta főtt.