HIRDETŐ

Forrás: Pexels from Pixabay

Házi olasz tészta pestóval

Ez a házi készítésű olasz tészta recept pestóval az egyik kedvenc ételem, amely havonta többször is az asztalunkra kerül. Ízletes, tele van ízekkel, és gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Spagetti Hozzáadott
  • 150 g Bazsalikomos pesto Hozzáadott
  • 150 g cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Parmezán sajt a reszeléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A spagettit főzzük meg forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, de én mindig azt javaslom, hogy a csomagoláson feltüntetett időnél körülbelül egy perccel rövidebb ideig főzzük.

2. Lépés

Amíg a tészta fő, az előzőleg vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

3. Lépés

Amint elkezdenek aranybarnára sülni, adjuk hozzá a félbevágott cseresznyeparadicsomokat.

4. Lépés

Egy ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a pestót. Bármilyen pestót használhat, ami éppen kéznél van. Én általában bazsalikomos pestót használok, ez egy klasszikus, ami sosem hibázik.

5. Lépés

Melegítse a pestót a fokhagymával és a paradicsommal együtt még néhány percig, mindössze 2-3 percig, hogy kicsit megpuhuljon, és egyesüljön a fokhagymával és a paradicsommal. Ezután adjuk hozzá a főtt és jól lecsöpögtetett tésztát, és keverjük össze az egészet. Ha úgy gondolja, hogy túl száraz, adhat hozzá egy keveset abból a vízből, amelyben a tészta főtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek