HIRDETŐ

Forrás: Pexels from Pixabay

Házi olasz tészta pestóval

Ez a házi készítésű olasz tészta recept pestóval az egyik kedvenc ételem, amely havonta többször is az asztalunkra kerül. Ízletes, tele van ízekkel, és gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Spagetti Hozzáadott
  • 150 g Bazsalikomos pesto Hozzáadott
  • 150 g cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Parmezán sajt a reszeléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A spagettit főzzük meg forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, de én mindig azt javaslom, hogy a csomagoláson feltüntetett időnél körülbelül egy perccel rövidebb ideig főzzük.

2. Lépés

Amíg a tészta fő, az előzőleg vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

3. Lépés

Amint elkezdenek aranybarnára sülni, adjuk hozzá a félbevágott cseresznyeparadicsomokat.

4. Lépés

Egy ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a pestót. Bármilyen pestót használhat, ami éppen kéznél van. Én általában bazsalikomos pestót használok, ez egy klasszikus, ami sosem hibázik.

5. Lépés

Melegítse a pestót a fokhagymával és a paradicsommal együtt még néhány percig, mindössze 2-3 percig, hogy kicsit megpuhuljon, és egyesüljön a fokhagymával és a paradicsommal. Ezután adjuk hozzá a főtt és jól lecsöpögtetett tésztát, és keverjük össze az egészet. Ha úgy gondolja, hogy túl száraz, adhat hozzá egy keveset abból a vízből, amelyben a tészta főtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új