Házi omlós Rácsos linzer lekvárral
A Rácsos linzer lekvárral közismert sütemény, mely a házilag készített, valódi gyümölcslekvárral és friss, omlós tésztával a legfinomabb. Különleges rácsos díszítése pedig igazán mutatós teszi ezt a sütit.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 80 g cukor
- 10 g sütőpor
- 150 g vaj
- 2 ks tojás
- 1 csipet só
- 150 g lekvár (pl. szilva, barack eper stb.)
Eljárás
Öntsük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a sütőport és egy csipet sót, majd dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a vajat és a tojásokat, majd dolgozzuk össze a tésztát.
Osszuk ketté a tésztát. Egyik felét nyújtsuk ki lisztezett deszkán, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kenjük meg a lekvárral, majd a másik tésztát is nyújtsuk ki és vágjunk rácsot a tetejére. Csepegtessük rá a lekvárt és helyezzük a rácsos tésztarészt a lekvárral megkent tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok körül) süsük 30-40 percig, amíg a tészta széle meg nem pirul.
Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.