HIRDETŐ

Házi omlós Rácsos linzer lekvárral

A Rácsos linzer lekvárral közismert sütemény, mely a házilag készített, valódi gyümölcslekvárral és friss, omlós tésztával a legfinomabb. Különleges rácsos díszítése pedig igazán mutatós teszi ezt a sütit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 10 g sütőpor Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 150 g lekvár (pl. szilva, barack eper stb.) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Öntsük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a sütőport és egy csipet sót, majd dolgozzuk össze.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vajat és a tojásokat, majd dolgozzuk össze a tésztát.

3. Lépés

Osszuk ketté a tésztát. Egyik felét nyújtsuk ki lisztezett deszkán, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. Lépés

Kenjük meg a lekvárral, majd a másik tésztát is nyújtsuk ki és vágjunk rácsot a tetejére. Csepegtessük rá a lekvárt és helyezzük a rácsos tésztarészt a lekvárral megkent tészta tetejére.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok körül) süsük 30-40 percig, amíg a tészta széle meg nem pirul.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új