HIRDETŐ

Forrás: babsi_w by Adobe Stock

Házi osztrák mákos tészta

Ez a mákos tészta receptje az osztrák konyha egyik népszerű hagyományos étele, amelyet gyakran készítettem otthon. Az édesburgonyagombóc, a ropogós mák és a fűszeres fahéj összjátéka ellenállhatatlan ízélményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 150 g Mák (őrölt) Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az osztrák mákos tésztához először mossuk meg a burgonyát, majd főzzük puhára. Még forrón hámozzuk meg, és nyomjuk át egy burgonyanyomón. Fontos, hogy a burgonyát még melegen nyomkodjuk ki, hogy később jól össze lehessen keverni a többi hozzávalóval.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a lisztet, a tojást és egy csipet sót, és gyúrjunk közepesen kemény tésztát. A tészta nem lehet túl ragacsos, különben a tészta később főzés közben széteshet.

3. Lépés

A tésztából formázzunk tekercset, és vágjuk kb. 2 cm hosszú darabokra. Ügyelek arra, hogy a tésztadarabok körülbelül egyforma méretűek legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.

4. Lépés

Tegye a tésztát forrásban lévő sós vízbe, és főzze körülbelül 10 percig, amíg a tészta feljön a felszínre.

5. Lépés

Amíg a tészta fő, a mákot és a cukrot a vajjal együtt egy serpenyőben megolvasztjuk, és addig keverjük, amíg enyhén karamellizálódik. Ez a lépés adja a mákos tészta jellegzetes édes ízét.

6. Lépés

Szűrje le a főtt tésztát, és hagyja rövid ideig lecsepegni, majd forgassa meg a mákos-cukros keverékben, amíg mindenhol jól be nem vonja. Itt vigyázzon, hogy a zsenge tészta ne essen szét.

7. Lépés

Tálalás előtt szórja meg az osztrák mákos tésztát fahéjjal és porcukorral. A porcukorral való megszórás finom, édes jegyet ad a mákos tésztának, ami kerekebbé teszi az ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új