Forrás: canva
Házi ravioli
Egy valódi olasz ravioli recept, amit otthon is elkészíthetsz. A részletes eljárás és hasznos tippek segítségével garantáltan mindenki sikeresen meg tudja csinálni.
Hozzávalók
Tésztához:
- 400 g liszt
- 4 tojás
Töltelékhez:
- 200 g ricotta sajt
- 100 g reszelt parmezán
- 1 tojás
- Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Mártáshoz:
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv aprított paradicsom
- Só, frissen őrölt fekete bors bazsalikom ízlés szerint
Eljárás
Keverjük össze a lisztet és a tojást egy nagy tálban. Fontos, hogy alaposan dolgozzuk össze a tésztát, a kezünkkel keverjük, amíg sima nem lesz. Ezután hagyjuk pihenni legalább fél órát.
Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Egy tálban keverjük össze a ricotta sajtot, a reszelt parmezánt, a tojást, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.
Ha a tészta megpihent, vegyük elő és nyújtsuk ki vékonyra. Nagyobb méretű kiszúróval szaggassunk belőle köröket.
Minden kör közepére kanalazzunk a töltelékből, majd hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk össze a szélét. Ha nem jól záródik, egy kevés vízzel megkenhetjük a tészta szélét, ez segít az összeragasztásban.
Végül, egy nagy serpenyőben dinszteljük meg a fokhagymát, majd öntsük hozzá az aprított paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal és bazsalikommal.
A raviolit főzzük ki sós vízben, majd öntsük rá a mártást.