HIRDETŐ

Forrás: canva

Házi ravioli

Egy valódi olasz ravioli recept, amit otthon is elkészíthetsz. A részletes eljárás és hasznos tippek segítségével garantáltan mindenki sikeresen meg tudja csinálni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához:

  • 400 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott

Töltelékhez:

  • 200 g ricotta sajt Hozzáadott
  • 100 g reszelt parmezán Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott

Mártáshoz:

  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 konzerv aprított paradicsom Hozzáadott
  • Só, frissen őrölt fekete bors bazsalikom ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet és a tojást egy nagy tálban. Fontos, hogy alaposan dolgozzuk össze a tésztát, a kezünkkel keverjük, amíg sima nem lesz. Ezután hagyjuk pihenni legalább fél órát.

2. Lépés

Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Egy tálban keverjük össze a ricotta sajtot, a reszelt parmezánt, a tojást, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.

3. Lépés

Ha a tészta megpihent, vegyük elő és nyújtsuk ki vékonyra. Nagyobb méretű kiszúróval szaggassunk belőle köröket.

4. Lépés

Minden kör közepére kanalazzunk a töltelékből, majd hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk össze a szélét. Ha nem jól záródik, egy kevés vízzel megkenhetjük a tészta szélét, ez segít az összeragasztásban.

5. Lépés

Végül, egy nagy serpenyőben dinszteljük meg a fokhagymát, majd öntsük hozzá az aprított paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal és bazsalikommal.

6. Lépés

A raviolit főzzük ki sós vízben, majd öntsük rá a mártást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új