HIRDETŐ

Házi rosejbli fűszersóval

Ropogós sült krumpli isteni mártogatósokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1200 g burgonya Hozzáadott
  • 112 l napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 kk cayenne i bors Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott
  • 2 kk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 25 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek kristálycukor Hozzáadott
  • pár csepp olívaolaj Hozzáadott
  • 3 ks paradicsom Hozzáadott
  • 12 ks piros húsú paprika Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
  • 100 g hagymapehely Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hasábokra vágott krumplit egy nagy fazékban kevés sóval és bő vízzel puhára főzzük. (Kicsit főzzük túl).

2. Lépés

A fűszersóhoz keverjük össze a 2 borsot, a fűszerpaprikát és a sót, majd tegyük félre.

3. Lépés

Ezalatt készítsük el a fokhagymás mártogatóst, amihez a gerezdeket sózzuk és egy kevés cukorral és olajjal is összeforgatjuk. Ezt alufóliából hajtogatott tasakba tesszük és 190 fokon 40 percig sütjük.

4. Lépés

KÖzben a paradicsomot és a paprikát leturmixoljuk, majd egy serpenyőben sűrűre forraljuk. Ha kész, adjuk hozzá a puhára sült fokhagymát, tejfölt és a ropogós hagymapelyhet is.

5. Lépés

Ha kész az olajat lábasban vagy fritőzben 180 fokosra melegítjük, majd ropogósra sütjük benne a főtt burgonyát. Forrón ízesítjük a fűszersóval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új