HIRDETŐ

Házi rosejbli fűszersóval

Ropogós sült krumpli isteni mártogatósokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1200 g burgonya Hozzáadott
  • 112 l napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 kk cayenne i bors Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott
  • 2 kk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 25 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek kristálycukor Hozzáadott
  • pár csepp olívaolaj Hozzáadott
  • 3 ks paradicsom Hozzáadott
  • 12 ks piros húsú paprika Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
  • 100 g hagymapehely Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hasábokra vágott krumplit egy nagy fazékban kevés sóval és bő vízzel puhára főzzük. (Kicsit főzzük túl).

2. Lépés

A fűszersóhoz keverjük össze a 2 borsot, a fűszerpaprikát és a sót, majd tegyük félre.

3. Lépés

Ezalatt készítsük el a fokhagymás mártogatóst, amihez a gerezdeket sózzuk és egy kevés cukorral és olajjal is összeforgatjuk. Ezt alufóliából hajtogatott tasakba tesszük és 190 fokon 40 percig sütjük.

4. Lépés

KÖzben a paradicsomot és a paprikát leturmixoljuk, majd egy serpenyőben sűrűre forraljuk. Ha kész, adjuk hozzá a puhára sült fokhagymát, tejfölt és a ropogós hagymapelyhet is.

5. Lépés

Ha kész az olajat lábasban vagy fritőzben 180 fokosra melegítjük, majd ropogósra sütjük benne a főtt burgonyát. Forrón ízesítjük a fűszersóval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek