HIRDETŐ

Forrás: canva

Házi ruszli - házi ecetes hal

Számos alkalommal készítettem már el a házi ruszlit, hiszen a férjem mindig ezt a fogást gravíroz ki, ha rántott halról van szó. Az ecetes hal pedig igazi családi kedvenc, akár télen, akár nyáron. Ez az étel igazi házi és finom fogás, amelyet bármikor nagy szeretettel készítek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab friss, kisebb ponty amit megkérünk a halásznál hogy készítsen elő számunkra Hozzáadott
  • 5 dl sör Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 Gram önserkentő liszt Hozzáadott
  • 150 Gram zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 8 dl ecet Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 8 szem szegfűbors Hozzáadott
  • 8 szem egész bors Hozzáadott
  • 200 ml olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A halakat megsózzuk, megborsozzuk és jól bedörzsöljük. Ez a lépés azért fontos, hogy a halak megőrizzék zamatos ízüket. Ezután felverjük a tojásokat, belekeverjük a sört, és megforgatjuk benne a pontyokat. Erre azért van szükség, hogy a rántás jól tapadjon a halra, de mégse legyen túl vastag.

2. Lépés

Majd a halakat lisztbe forgatjuk, és rántjuk őket zsemlemorzsában. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd közepes lángon kisütjük a halakat. Egy kiadós rántott hal kívül ropogós, belül mégis omlós marad. Az ecetes levet elkészítjük úgy, hogy felmelegítjük az ecetet a cukorral, a szegfűborssal és az egész borssal. Amint a cukor teljesen feloldódott, a lét lehűtjük, és beletesszük a kisütött halakat.

3. Lépés

Az ecetes pontyot hagyjuk pár órát, vagy akár egy egész éjszakát állni az ecetes lében, majd tálaljuk friss zöldségekkel és kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új