HIRDETŐ

Forrás: vaaseenaa for iStockPhotos

Házi sajtos makaróni

Ez egy gyerekkoromból származó kedvenc recept, amelyet gyakran készítek a barátaimnak és a családomnak. A krémes sajtmártás és a zsenge makaróni kombinációja mélységet és ízgazdagságot ad ennek az ételnek. Több éves tapasztalat után, amikor elkészítettem ezt a pikáns ételt, megtanultam néhány hasznos tippet és trükköt, amelyek garantáltan sikeressé teszik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 Gram kis csomók Hozzáadott
  • 2 Evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 Evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 200 Gram Cheddar sajt Hozzáadott
  • 50 Gram Parmezán sajt, reszelt Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Paprikapor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A sajtos makaróni recept elkészítéséhez főzzük meg a makarónit sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. De vigyázzunk, hogy ne főzzük túl puhára, még legyen benne harapnivaló, hiszen később a sütőben fog megsülni.

2. Lépés

Amíg a makaróni fő, elkezdheti a sajtmártás elkészítését. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. Most adjuk hozzá a lisztet, és keverjük jól össze, amíg egy tészta nem keletkezik. Ezt a technikát rouxnak hívják, és remek módja annak, hogy sűrű mártást készítsünk.

3. Lépés

Most lassan, apránként adjuk hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomósodást. Ha a keverék sima, kapcsolja a hőfokot közepesre, és forralja fel a mártást. Forrás közben be kell sűrűsödnie.

4. Lépés

Most már hozzáadhatja a sajtot. Javaslom, hogy mindig tartsunk egy kis mennyiségű sajtot a felszínre. Keverd bele a cheddar és a parmezán keverékét, amíg a sajt megolvad és a szósz sima lesz. Ízlés szerint sóval, borssal és paprikával fűszerezzük.

5. Lépés

Szűrjük le a makarónit, és adjuk a serpenyőbe a sajtmártással együtt. Keverjük jól össze, amíg az összes makarónit beborítja a szósz.

6. Lépés

Tegyük a makarónit egy sütőtálba, és szórjuk meg a maradék sajttal. Tegyük a 200 °C-ra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a sajt aranybarnára pirul és bugyborékol.

7. Lépés

A makaróni sajtot opcionálisan megszórhatjuk petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek