Forrás: teoyeekhai for Adobe Stock
Házi sárgarépa jumble
Ez a sárgarépás rántás abszolút komfortos étel, és az egyik kedvencem, amit újra és újra szívesen készítek. Nem csak egészséges és finom, de hihetetlenül gyorsan és egyszerűen elkészíthető - tökéletes a hét bármelyik napján!
Hozzávalók
- 1 kg dögevő
- 500 g Burgonya
- 2 nagy hagyma
- 100 ml zöldségleves
- 100 g bacon
- 1 evőkanál vaj
- só és bors
- Apróra vágott újhagyma
Eljárás
Először alaposan mossuk meg a sárgarépát és a burgonyát, majd hámozzuk meg őket. Javaslom, hogy használjunk egy jó hámozót, mert ez sokkal könnyebbé teszi a munkát. Ezután vágjuk a sárgarépát és a burgonyát apró kockákra.
Ezután kockázza fel a hagymát, és pirítsa meg a szalonnával együtt egy nagy serpenyőben, amíg a hagyma áttetszővé válik, a szalonna pedig ropogósra sül. Imádom a szalonna és a hagyma sütésének illatát - olyan hangulatos légkörrel tölti meg a konyhát!
Most adjuk hozzá a sárgarépát és a burgonyát a serpenyőbe, és öntsük hozzá a zöldségalaplevet. Közepes lángon pároljuk körülbelül 20 percig. Időnként ellenőrizze, hogy megpuhultak-e. Én egy kicsit al dente szeretem a sárgarépát és a burgonyát, de olyan puhára főzheted, amilyen puhára csak szeretnéd.
Amikor a sárgarépa és a burgonya megfőtt, óvatosan pépesítse őket a serpenyőben egy krumplinyomóval. Vigyázzunk, hogy ne pépesítsünk mindent - a kuszaságnak még darabosnak kell maradnia.
Végül adjuk hozzá a vajat, és keverjük jól össze. A sárgarépát sóval és borssal fűszerezzük, és megszórjuk apróra vágott újhagymával. A vaj gazdagságot kölcsönöz, a friss újhagyma pedig szép színt és finom ízt ad.