Házi szilvás lepény
A házi szilvás lepény egy ízletes és egyszerűen elkészíthető sütemény, melynek fő összetevője a friss szilva. Próbálja ki ezt a receptet, hogy saját maga is élvezhesse a friss szilvák szezonját!
Hozzávalók
- 500 g friss szilva
- 200 g finomliszt
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 100 g vaj
- 1⁄2 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- porcukor a tetejére szórva
Eljárás
Először is, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Felaprítjuk a szilvákat, és félretesszük őket.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban a cukorral habosra verjük a tojásokat.
Hozzáadjuk a vajat, a vaníliát és a fahéjat a tojásos keverékhez, majd hozzákeverjük a lisztet is.
Belekeverjük a szilvát is, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát.
35-40 percig sütjük az előmelegített sütőben, vagy addig, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz.
Rácsra tesszük hűlni, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!