HIRDETŐ

Házi szilvás lepény

A házi szilvás lepény egy ízletes és egyszerűen elkészíthető sütemény, melynek fő összetevője a friss szilva. Próbálja ki ezt a receptet, hogy saját maga is élvezhesse a friss szilvák szezonját!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g friss szilva Hozzáadott
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 12 tasak sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • porcukor a tetejére szórva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Felaprítjuk a szilvákat, és félretesszük őket.

3. Lépés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.

4. Lépés

Egy másik tálban a cukorral habosra verjük a tojásokat.

5. Lépés

Hozzáadjuk a vajat, a vaníliát és a fahéjat a tojásos keverékhez, majd hozzákeverjük a lisztet is.

6. Lépés

Belekeverjük a szilvát is, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát.

7. Lépés

35-40 percig sütjük az előmelegített sütőben, vagy addig, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Rácsra tesszük hűlni, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek