HIRDETŐ

Házi szilvás lepény

A házi szilvás lepény egy ízletes és egyszerűen elkészíthető sütemény, melynek fő összetevője a friss szilva. Próbálja ki ezt a receptet, hogy saját maga is élvezhesse a friss szilvák szezonját!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g friss szilva Hozzáadott
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 12 tasak sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • porcukor a tetejére szórva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Felaprítjuk a szilvákat, és félretesszük őket.

3. Lépés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.

4. Lépés

Egy másik tálban a cukorral habosra verjük a tojásokat.

5. Lépés

Hozzáadjuk a vajat, a vaníliát és a fahéjat a tojásos keverékhez, majd hozzákeverjük a lisztet is.

6. Lépés

Belekeverjük a szilvát is, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát.

7. Lépés

35-40 percig sütjük az előmelegített sütőben, vagy addig, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Rácsra tesszük hűlni, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új