HIRDETŐ

Házi túró készítése

Egy olyan nagyszerű recept, ami kihozza a 'do it yourself' lendületünket. Készítsünk saját kezűleg túrót otthon! Egyszerű, időigényes, de megéri a fáradozást. Nincs is finomabb annál, mint amikor friss házi túrót eszel, amit te magad készítettél.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 8 l friss, nyers tehéntej Hozzáadott
  • 500 ml savó (a túró előző termeléséből) Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel a tejet 20-22 °C-ra.

2. Lépés

Adjuk hozzá a savót és keverjük jól el benne.

3. Lépés

Takarjuk le a tejet és hagyjuk állni 24 órán át, hogy megalvasodjon.

4. Lépés

Másnap a savanyú tej tetején jelenik meg egy puha, kemény réteg, ezt a vagyont vágjuk fel kis kockákra.

5. Lépés

Melegítsük fel a tejet 42-45 °C-ra (saját természete alkotta savanyúságától fúggetlenül) és hagyjuk állni 1-1,5 órán át.

6. Lépés

Ezt követően hagyjuk a sajtot leülepedni a tetejére, a savót pedig öntsük le róla.

7. Lépés

A maradék túrót szűrjük le és hagyjuk állni még 1 napig, hogy teljesen leszáradjon.

8. Lépés

Szórjuk meg sóval, és alaposan keverjük át.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek