HIRDETŐ

Házi túró készítése

Egy olyan nagyszerű recept, ami kihozza a 'do it yourself' lendületünket. Készítsünk saját kezűleg túrót otthon! Egyszerű, időigényes, de megéri a fáradozást. Nincs is finomabb annál, mint amikor friss házi túrót eszel, amit te magad készítettél.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 8 l friss, nyers tehéntej Hozzáadott
  • 500 ml savó (a túró előző termeléséből) Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel a tejet 20-22 °C-ra.

2. Lépés

Adjuk hozzá a savót és keverjük jól el benne.

3. Lépés

Takarjuk le a tejet és hagyjuk állni 24 órán át, hogy megalvasodjon.

4. Lépés

Másnap a savanyú tej tetején jelenik meg egy puha, kemény réteg, ezt a vagyont vágjuk fel kis kockákra.

5. Lépés

Melegítsük fel a tejet 42-45 °C-ra (saját természete alkotta savanyúságától fúggetlenül) és hagyjuk állni 1-1,5 órán át.

6. Lépés

Ezt követően hagyjuk a sajtot leülepedni a tetejére, a savót pedig öntsük le róla.

7. Lépés

A maradék túrót szűrjük le és hagyjuk állni még 1 napig, hogy teljesen leszáradjon.

8. Lépés

Szórjuk meg sóval, és alaposan keverjük át.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új