HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Házi túrós batyu

Egy remek túrós sütemény, mely akár a hétköznapok reggelijét, vagy tízóraiját is segít kiváltani. Ízlés szerint mazsolát, vagy kaprot is lehet a túróba keverni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 8 dkg cukor Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 60 dkg liszt Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 50 dkg tehéntúró Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál búzadara Hozzáadott
  • 1 kiskanál citromhéj Hozzáadott
  • 2 ks tojásfehérje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A tej kivételével a tészta összes hozzávalóját összekeverjek egy tálban.

2. Lépés

Amikor felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük, illetve fokozatos gyúrás mellett a tejet is. Amikor sikerült összeállítani a tésztát, akkor félre rakjuk kelni.

3. Lépés

A tojásfehérjéből habot verünk. A töltelék többi hozzávalóját összeöntjük egy tálba, majd lazán belekeverjük a habot.

4. Lépés

A megkelt tésztát egy munkafelületen kinyújtjük, és négyzetekre szeljük. Ezeknek a közepébe túrót pakolunk. A négy sarkat összefogva tudjuk megformálni a batyukat.

5. Lépés

20 perc pihentetés után, lekenjük tojássárgájával a tetejüket, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek