HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Házi túrós batyu

Egy remek túrós sütemény, mely akár a hétköznapok reggelijét, vagy tízóraiját is segít kiváltani. Ízlés szerint mazsolát, vagy kaprot is lehet a túróba keverni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 8 dkg cukor Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 60 dkg liszt Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 50 dkg tehéntúró Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál búzadara Hozzáadott
  • 1 kiskanál citromhéj Hozzáadott
  • 2 ks tojásfehérje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A tej kivételével a tészta összes hozzávalóját összekeverjek egy tálban.

2. Lépés

Amikor felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük, illetve fokozatos gyúrás mellett a tejet is. Amikor sikerült összeállítani a tésztát, akkor félre rakjuk kelni.

3. Lépés

A tojásfehérjéből habot verünk. A töltelék többi hozzávalóját összeöntjük egy tálba, majd lazán belekeverjük a habot.

4. Lépés

A megkelt tésztát egy munkafelületen kinyújtjük, és négyzetekre szeljük. Ezeknek a közepébe túrót pakolunk. A négy sarkat összefogva tudjuk megformálni a batyukat.

5. Lépés

20 perc pihentetés után, lekenjük tojássárgájával a tetejüket, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új