Forrás: Youtube
Házi túrós batyu
Egy remek túrós sütemény, mely akár a hétköznapok reggelijét, vagy tízóraiját is segít kiváltani. Ízlés szerint mazsolát, vagy kaprot is lehet a túróba keverni.
Hozzávalók
Tészta
- 1 Csomag szárított élesztő
- 8 dkg cukor
- 3 dl tej
- 60 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 ks tojássárgája
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék
- 50 dkg tehéntúró
- 2 ks tojássárgája
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 3 evőkanál búzadara
- 1 kiskanál citromhéj
- 2 ks tojásfehérje
Eljárás
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A tej kivételével a tészta összes hozzávalóját összekeverjek egy tálban.
Amikor felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük, illetve fokozatos gyúrás mellett a tejet is. Amikor sikerült összeállítani a tésztát, akkor félre rakjuk kelni.
A tojásfehérjéből habot verünk. A töltelék többi hozzávalóját összeöntjük egy tálba, majd lazán belekeverjük a habot.
A megkelt tésztát egy munkafelületen kinyújtjük, és négyzetekre szeljük. Ezeknek a közepébe túrót pakolunk. A négy sarkat összefogva tudjuk megformálni a batyukat.
20 perc pihentetés után, lekenjük tojássárgájával a tetejüket, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.