HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: rodeopix

Házi vaj

Ez a recept megtanítja, hogyan készíthet házi vajat egyszerű alapanyagokból, anélkül, hogy bonyolult eszközökre lenne szükség. A házi vaj finomabb és egészségesebb, mint a bolti. Ráadásul a készítési folyamata is nagyon jutalmazó!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 ml Smetana Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tegye a tejszínt tiszta pohárba, és szorosan zárja le.

2. Lépés

Hagyja a poharat szobahőmérsékleten 6-8 órán át, hogy a tejszín megsavanyodjon.

3. Lépés

Miután a tejszín megsavanyodott, tegye be a hűtőbe 12 órára.

4. Lépés

12 óra elteltével a hűtőben vegyen elő egy poharat és kezdje el erőteljesen rázni. Ez a folyamat körülbelül 15-20 percig tart.

5. Lépés

Akkor tudja, hogy a vaj kész, amikor a pohárban darabokban megjelenik a kemény vaj.

6. Lépés

Helyezze a kész vajat szűrőbe, és hagyja lecsepegni. Tegye félre a kiválasztott folyadékot (aludttej), amit a későbbi receptekben fel lehet használni.

7. Lépés

Helyezze a vajat hideg vízbe, és keverje össze, hogy eltávolítsa a maradék tejszínt. Ismételje meg ezt a műveletet, amíg a víz tiszta nem lesz.

8. Lépés

Vegye a vajat, helyezze be egy edénybe, és szorosan nyomja össze. A vaj most készen áll a használatra!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új