Forrás: Pixabay: rodeopix
Házi vaj
Ez a recept megtanítja, hogyan készíthet házi vajat egyszerű alapanyagokból, anélkül, hogy bonyolult eszközökre lenne szükség. A házi vaj finomabb és egészségesebb, mint a bolti. Ráadásul a készítési folyamata is nagyon jutalmazó!
Hozzávalók
- 500 ml Smetana
Eljárás
Tegye a tejszínt tiszta pohárba, és szorosan zárja le.
Hagyja a poharat szobahőmérsékleten 6-8 órán át, hogy a tejszín megsavanyodjon.
Miután a tejszín megsavanyodott, tegye be a hűtőbe 12 órára.
12 óra elteltével a hűtőben vegyen elő egy poharat és kezdje el erőteljesen rázni. Ez a folyamat körülbelül 15-20 percig tart.
Akkor tudja, hogy a vaj kész, amikor a pohárban darabokban megjelenik a kemény vaj.
Helyezze a kész vajat szűrőbe, és hagyja lecsepegni. Tegye félre a kiválasztott folyadékot (aludttej), amit a későbbi receptekben fel lehet használni.
Helyezze a vajat hideg vízbe, és keverje össze, hogy eltávolítsa a maradék tejszínt. Ismételje meg ezt a műveletet, amíg a víz tiszta nem lesz.
Vegye a vajat, helyezze be egy edénybe, és szorosan nyomja össze. A vaj most készen áll a használatra!