HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Házi zsemle
Kerülnéd a bolti változatot? Szereted tudni, hogy megbízható alapanyagokból készül a kedvenc pékárúd? Nincs is jobb megoldás, mint házilag sütni a napi zsemlét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 200 ml tej
- 2 evőkanál kristálycukor
- 20 g élesztő
- 600 g liszt
- 40 ml olaj
- 1 evőkanál só
- 1 ks tojás
- 100 g fehérjoghurt
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A langyos tejet összekeverjük a cukorral, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. Lépés
A lisztet, sót, olajat, tojást és joghurtot összedolgozzuk, és addig dagasztjuk, amig sima tésztát nem kapunk.
3. Lépés
Kenjük meg a tésztát olajjal, majd takarjuk le és kelesszük 1,5 órán át.
4. Lépés
A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyikből zsemlét formázunk. Rakjuk sütőpapirral bélelt tepsire. és kelesszük még 30 percig.
5. Lépés
180 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.