HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Házi zsemle

Kerülnéd a bolti változatot? Szereted tudni, hogy megbízható alapanyagokból készül a kedvenc pékárúd? Nincs is jobb megoldás, mint házilag sütni a napi zsemlét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 600 g liszt Hozzáadott
  • 40 ml olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g fehérjoghurt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A langyos tejet összekeverjük a cukorral, és felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Lépés

A lisztet, sót, olajat, tojást és joghurtot összedolgozzuk, és addig dagasztjuk, amig sima tésztát nem kapunk.

3. Lépés

Kenjük meg a tésztát olajjal, majd takarjuk le és kelesszük 1,5 órán át.

4. Lépés

A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyikből zsemlét formázunk. Rakjuk sütőpapirral bélelt tepsire. és kelesszük még 30 percig.

5. Lépés

180 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új