Forrás: Freepik
Hogyan kell főzni Finom csirke Mignon Bombák
Volt már részem emlékezetes főzési élményekben, és ennek a csirke mignon bombák receptnek a megalkotása minden bizonnyal magasan a ranglétrán van. A zsenge csirke, a ropogós bacon, a pikáns szószok és az olvasztott sajt tökéletes keveréke olyan ízrobbanást eredményez, amelyet a szád ízlelgetni fog. A családom abszolút imádja ezt az ételt, és kifejezetten ezt kéri különleges családi vacsorák alkalmával.
Hozzávalók
- 4 Csirkemell
- 8 szalagok szalonna
- 1⁄2 csésze BBQ szósz
- 1 csésze Reszelt sajt (tetszés szerint, de a mozzarella vagy a cheddar a legjobb)
- só és bors ízlés szerint
- Egy csipetnyi paprika az extra ízesítéshez (nem kötelező)
- 1 evőkanál Olívaolaj a sütéshez
Eljárás
Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 200 °C-ra. Tapasztalatom szerint a pontos sütési idő mindig előmelegített sütővel kezdődik.
Vegyünk minden csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, enyhén szórjuk meg paprikával.
Tekerjen két szelet szalonnát minden csirkemell köré. Ha szükséges, rögzítsük fogpiszkálóval.
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon melegítsünk fel olívaolajat. Amint felforrósodott, tegye bele a becsomagolt csirkét, és süsse addig, amíg a szalonna alaposan meg nem barnul. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe mindkét oldalon.
Helyezze a csirkét egy tepsibe. A csirkét kenje meg bőségesen BBQ-szósszal, majd a tetejére reszelt sajtot szórjon.
Süssük 25 percig, vagy amíg a csirke alaposan átsül, a sajt pedig megolvad és kissé megbarnul. Mindig érdemes húshőmérővel ellenőrizni az átsütöttséget. A csirke belső hőmérsékletének el kell érnie a 165° F (74° C) hőmérsékletet.
Tálalás előtt hagyjuk pihenni körülbelül 5 percig. Ez a lépés elengedhetetlen, mert így az ízek igazán összeérnek és felerősödnek.
Élvezze a Chicken Mignon Bombs-t párolt zöldségekkel vagy sült burgonyával.