Forrás: Pixabay: remcoosculiflowers
Hogyan kell sütőben sütni az egész fokhagymagerezdeket?
Ennek a receptnek a szépsége az egyszerűségében és sokoldalúságában rejlik, a pörkölt fokhagyma felhasználható püreként ételekben, bruschetta feltétként, vagy akár tésztaszószokba keverve.
Hozzávalók
- 20 szegfűszeg egész fokhagyma
- 2 EL Olívaolaj
- Só, ízlés szerint
- Bors, ízlés szerint
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Ez a tökéletes hőmérséklet ahhoz, hogy a szegfűszegek megpiruljanak anélkül, hogy megégnének.
Készítse elő a fokhagymát a sütéshez úgy, hogy a fokhagymagumó külső rétegének nagy részét meghámozza. De ne feledje a tapasztalataim alapján, hagyja érintetlenül az egyes gerezdek héját, ez magába zárja a lédús ízeket, így a fokhagyma zsenge és krémes lesz.
Fogjon egy éles kést, és vágja le a gerezd tetejéről kb. 1/4 hüvelyknyire, felfedve az egyes fokhagymagerezdeket. Így a sütés után könnyen eltávolítható.
A fokhagymafejeket tegyük egy tepsibe, vagy egy muffinformába - ezt a trükköt számos kísérlet során fedeztem fel. Ez tartja a fokhagymát a helyén, és lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget.
Csepegtessünk körülbelül egy evőkanál olívaolajat minden fejre, és az ujjainkkal oszlassuk el az olajat az összes levágott, szabadon lévő fokhagymagerezdre. Mindig sózzuk és borsozzuk ízlés szerint - ez fokozza a fokhagymagerezd természetes ízét.
Fedjük le a tepsit alufóliával. Ne hagyja ki a lefedést, mert ez a zárt környezet segít a fokhagyma gőzölésében és megpuhulásában.
Süssük 400°F (200°C) hőmérsékleten körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a szegfűszegek nyomásra megpuhulnak. Mindig tartsa szemmel őket, mert a sütők különbözőek, és nem akarja megégetni a fokhagymagerezdeket.
Miután meggyőződött róla, hogy teljesen kihűltek, a szegfűszegek könnyen eltávolíthatók a bőrükből, és felhasználhatók kedvenc receptjeiben.