Forrás: Freepik
Hogyan készítsük el a Graham Cracker pite kéreg alapját?
A Graham Cracker Pie Crust egyszerű, sokoldalú és finom recept. Az édes és vajas ízek tökéletes egyensúlya tökéletesen kiegészíti a választott tölteléket.
Hozzávalók
- 11⁄2 csészék Finomra őrölt Graham keksz
- 0.3 csésze Fehér cukor (ezt attól függően állíthatod be, hogy mennyire édes a graham kekszed és a tölteléked).
- 6 EL Sótlan vaj, olvasztva (a sózott vaj is működik, de a sótlan jobban kontrollálja a végső ízt).
Eljárás
Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 375 Fahrenheit-fokra (190 Celsius-fokra). Ez a lépés azért szükséges, hogy a kéreg egyenletesen süljön meg.
Törje össze a graham kekszet vagy konyhai robotgéppel, vagy tegye őket egy cipzáras zacskóba, és sodrófával görgesse át őket, amíg finomra nem őrlik. A morzsa állaga határozza meg a végső kéreg simaságát, a finomabb morzsa simább kéreghez vezet.
Keverjük össze a finomra őrölt Graham kekszmorzsát és a cukrot egy tálban. Miután összekeveredett, adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük addig, amíg a morzsát jól bevonja. Az állagnak a nedves homokra kell hasonlítania.
Nyomkodja a keveréket egy piteforma vagy rugós forma aljába és oldalába, és próbáljon meg egyenletes vastagságot elérni. Egy kanál hátuljával vagy egy mérőpohárral nyomja erősen. A cél az, hogy a kéreg összetartson, ezért ne féljen erősen megnyomni.
Süssük a tésztát 8-10 percig, vagy amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Azt javaslom, hogy kb. 7 perc után ellenőrizzük, hogy elkerüljük a túlsütést, mivel a szélei túl sötétre sülhetnek, ha túl sokáig hagyjuk. Ha a kéreg elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt hozzáadjuk a tölteléket.