Forrás: Pixabay
Hogyan készítsünk friss fűszersót
A fűszersó izgalmas csavart adhat a főzéshez. Ez a recept ízletes, sokoldalú és könnyen elkészíthető. Különböző fűszernövényeket használhat, akár frissen a kertjéből, akár boltban vásárolt fűszernövényeket, hogy megalkossa a személyre szabott fűszersókeveréket. Ez a gyógynövénysó szinte mindenhez illik - húsokhoz, zöldségekhez, tésztákhoz, salátákhoz, levesekhez és még sok máshoz.
Hozzávalók
- 11⁄2 csésze Kosher só
- 3⁄4 csésze Friss fűszernövények (rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom stb.)
- 1 teáskanál Citromhéj (nem kötelező)
Eljárás
Tisztítsa meg a gyógynövényeket, és hagyja megszáradni őket. Győződjön meg róla, hogy teljesen szárazak, mivel bármilyen nedvesség befolyásolhatja a gyógynövénysó eltarthatóságát.
Keverje össze a kóser sót, a friss fűszernövényeket és a citromhéjat (ha használ) egy konyhai robotgépben.
Pépesítsük addig, amíg a fűszernövényeket finomra aprítjuk és jól összekeverjük a sóval.
A keveréket terítsd ki egy tepsibe, és hagyd a levegőn száradni 1-2 napig.
Miután teljesen megszáradt, tárolja a fűszersót légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten.