HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan készítsünk friss fűszersót

A fűszersó izgalmas csavart adhat a főzéshez. Ez a recept ízletes, sokoldalú és könnyen elkészíthető. Különböző fűszernövényeket használhat, akár frissen a kertjéből, akár boltban vásárolt fűszernövényeket, hogy megalkossa a személyre szabott fűszersókeveréket. Ez a gyógynövénysó szinte mindenhez illik - húsokhoz, zöldségekhez, tésztákhoz, salátákhoz, levesekhez és még sok máshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 112 csésze Kosher só Hozzáadott
  • 34 csésze Friss fűszernövények (rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom stb.) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Citromhéj (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a gyógynövényeket, és hagyja megszáradni őket. Győződjön meg róla, hogy teljesen szárazak, mivel bármilyen nedvesség befolyásolhatja a gyógynövénysó eltarthatóságát.

2. Lépés

Keverje össze a kóser sót, a friss fűszernövényeket és a citromhéjat (ha használ) egy konyhai robotgépben.

3. Lépés

Pépesítsük addig, amíg a fűszernövényeket finomra aprítjuk és jól összekeverjük a sóval.

4. Lépés

A keveréket terítsd ki egy tepsibe, és hagyd a levegőn száradni 1-2 napig.

5. Lépés

Miután teljesen megszáradt, tárolja a fűszersót légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új