HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk gazdag, nedves csokoládés iszaptortát?

A csokoládés iszaptorta gazdag, sötét és nedves állaga, a fényes csokoládé ganache-val párosulva mindig is látványos desszert lesz!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Összetevők:

  • 250 gm sótlan vaj Hozzáadott
  • 200 gm étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 csészék Porcukor Hozzáadott
  • 1 csésze Forró kávé Hozzáadott
  • 34 csésze kakaópor Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 csésze íróból Hozzáadott
  • 2 teáskanál Vanília esszencia Hozzáadott
  • 212 csészék önserkentő liszt Hozzáadott

A csokoládé ganache-hoz:

  • 200 gm étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 160 °C-ra, és kenjen ki egy kerek tortaformát (9 hüvelyk átmérőjű) egy kis vajjal.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat és az étcsokoládét alacsony hőfokon, gyakran kevergetve, amíg sima lesz. Ez a lassú olvadási folyamat biztosítja a zamatosan sima és gazdag keveréket.

3. Lépés

Adja a cukrot a csokoládékeverékhez, majd a forró kávét, és hagyja, hogy minden csodálatosan feloldódjon.

4. Lépés

Miután kissé kihűlt, keverje bele a kakaóport, és alaposan keverje bele a tojásokat (egyszerre egyet-egyet). Mostanra már szép fényesnek kell lennie.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá az írót és a vaníliaesszenciát, és győződjünk meg róla, hogy tökéletesen elkeveredtek, mielőtt folytatnánk. Ez a kombináció fokozza a sütemény nedvességét és aromáját is.

6. Lépés

Végül szitáljuk bele az önsodró lisztet, és óvatosan keverjük össze a keverékkel, ügyelve arra, hogy ne legyenek csomók.

7. Lépés

Öntse a tortakeveréket a kizsírozott formába, és süsse kb. 1,5 órán át, vagy amíg egy nyársra szúrt nyárs ki nem jön a sütőből. Ha a torta teteje túl gyorsan megbarnul, fedje le alufóliával. Ez megakadályozza, hogy túlságosan kiszáradjon.

8. Lépés

Amíg a torta hűl, készítse el a ganache-t úgy, hogy az étcsokoládét és a tejszínt dupla forralóedény fölött felolvasztja, amíg selymes állagot nem kap.

9. Lépés

A ganache-t időnként megkeverjük, amíg kihűl, így fényes marad. Ha a torta teljesen kihűlt, kenje a ganache-t bőségesen a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új