HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk gazdag, nedves csokoládés iszaptortát?

A csokoládés iszaptorta gazdag, sötét és nedves állaga, a fényes csokoládé ganache-val párosulva mindig is látványos desszert lesz!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Összetevők:

  • 250 gm sótlan vaj Hozzáadott
  • 200 gm étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 csészék Porcukor Hozzáadott
  • 1 csésze Forró kávé Hozzáadott
  • 34 csésze kakaópor Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 csésze íróból Hozzáadott
  • 2 teáskanál Vanília esszencia Hozzáadott
  • 212 csészék önserkentő liszt Hozzáadott

A csokoládé ganache-hoz:

  • 200 gm étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 160 °C-ra, és kenjen ki egy kerek tortaformát (9 hüvelyk átmérőjű) egy kis vajjal.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat és az étcsokoládét alacsony hőfokon, gyakran kevergetve, amíg sima lesz. Ez a lassú olvadási folyamat biztosítja a zamatosan sima és gazdag keveréket.

3. Lépés

Adja a cukrot a csokoládékeverékhez, majd a forró kávét, és hagyja, hogy minden csodálatosan feloldódjon.

4. Lépés

Miután kissé kihűlt, keverje bele a kakaóport, és alaposan keverje bele a tojásokat (egyszerre egyet-egyet). Mostanra már szép fényesnek kell lennie.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá az írót és a vaníliaesszenciát, és győződjünk meg róla, hogy tökéletesen elkeveredtek, mielőtt folytatnánk. Ez a kombináció fokozza a sütemény nedvességét és aromáját is.

6. Lépés

Végül szitáljuk bele az önsodró lisztet, és óvatosan keverjük össze a keverékkel, ügyelve arra, hogy ne legyenek csomók.

7. Lépés

Öntse a tortakeveréket a kizsírozott formába, és süsse kb. 1,5 órán át, vagy amíg egy nyársra szúrt nyárs ki nem jön a sütőből. Ha a torta teteje túl gyorsan megbarnul, fedje le alufóliával. Ez megakadályozza, hogy túlságosan kiszáradjon.

8. Lépés

Amíg a torta hűl, készítse el a ganache-t úgy, hogy az étcsokoládét és a tejszínt dupla forralóedény fölött felolvasztja, amíg selymes állagot nem kap.

9. Lépés

A ganache-t időnként megkeverjük, amíg kihűl, így fényes marad. Ha a torta teljesen kihűlt, kenje a ganache-t bőségesen a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek