HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: moerschy

Hogyan készítsünk klasszikus pezsgő koktélt

A pezsgőkoktél a kifinomultság megtestesítője! Ez az ízkombináció annyira kielégítő, és minden korty olyan ízt biztosít, amely egyszerre ropogós és lágy.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Kockacukor (adagonként) Hozzáadott
  • Angostura keserű, ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 palack Brut pezsgő (vagy más száraz pezsgő) Hozzáadott
  • 6 szeletek Citrom Hozzáadott
  • 6 Maraschino cseresznye Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Kezdje az előkészületeket a pezsgőspoharak hűtésével. Ez kétségtelenül javítani fogja a koktél tálalási hőmérsékletét, mivel a tapasztalat azt tanítja, hogy minél hidegebb, annál jobb, ha pezsgőről van szó.

2. Lépés

Tegyünk egy kockacukrot minden pezsgőspohár aljára. Személyes tapasztalataink szerint gyakran egy kockacukor a megfelelő, de ízlésünk szerint több vagy kevesebb is lehet.

3. Lépés

Csepegtessünk néhány csipet Angostura keserűsört minden kockacukorra. A keserű keserű nem csak a látszat kedvéért van; komplex ízmélységet ad, amely igazán kiemeli a pezsgő egyedi tulajdonságait.

4. Lépés

Lassan töltse fel a poharat pezsgővel, ügyelve arra, hogy ne teljen a pohár tetejéig, és hagyjon helyet a díszítéseknek. Mint régóta mixer, azt kell mondanom, vigyázzunk, mert a pezsgő szénsavas, és nagyon könnyű kiönteni.

5. Lépés

Csavarja meg a citromszeletet a tetején, hogy levet eresszen, majd cseppentse a pohárba. Ha ezt a frissítő citrusízt hozzáadjuk a pezsgőhöz, fenséges keveréket kapunk.

6. Lépés

Végül adjunk egy-egy cseresznyét minden pohárba. A cseresznye finom édességet kölcsönöz a pezsgőnek és a keserűnek, így ez a koktél meglehetősen kiegyensúlyozott és élvezetes lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új