HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: moerschy

Hogyan készítsünk klasszikus pezsgő koktélt

A pezsgőkoktél a kifinomultság megtestesítője! Ez az ízkombináció annyira kielégítő, és minden korty olyan ízt biztosít, amely egyszerre ropogós és lágy.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Kockacukor (adagonként) Hozzáadott
  • Angostura keserű, ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 palack Brut pezsgő (vagy más száraz pezsgő) Hozzáadott
  • 6 szeletek Citrom Hozzáadott
  • 6 Maraschino cseresznye Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Kezdje az előkészületeket a pezsgőspoharak hűtésével. Ez kétségtelenül javítani fogja a koktél tálalási hőmérsékletét, mivel a tapasztalat azt tanítja, hogy minél hidegebb, annál jobb, ha pezsgőről van szó.

2. Lépés

Tegyünk egy kockacukrot minden pezsgőspohár aljára. Személyes tapasztalataink szerint gyakran egy kockacukor a megfelelő, de ízlésünk szerint több vagy kevesebb is lehet.

3. Lépés

Csepegtessünk néhány csipet Angostura keserűsört minden kockacukorra. A keserű keserű nem csak a látszat kedvéért van; komplex ízmélységet ad, amely igazán kiemeli a pezsgő egyedi tulajdonságait.

4. Lépés

Lassan töltse fel a poharat pezsgővel, ügyelve arra, hogy ne teljen a pohár tetejéig, és hagyjon helyet a díszítéseknek. Mint régóta mixer, azt kell mondanom, vigyázzunk, mert a pezsgő szénsavas, és nagyon könnyű kiönteni.

5. Lépés

Csavarja meg a citromszeletet a tetején, hogy levet eresszen, majd cseppentse a pohárba. Ha ezt a frissítő citrusízt hozzáadjuk a pezsgőhöz, fenséges keveréket kapunk.

6. Lépés

Végül adjunk egy-egy cseresznyét minden pohárba. A cseresznye finom édességet kölcsönöz a pezsgőnek és a keserűnek, így ez a koktél meglehetősen kiegyensúlyozott és élvezetes lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek