Forrás: Pixabay: moerschy
Hogyan készítsünk klasszikus pezsgő koktélt
A pezsgőkoktél a kifinomultság megtestesítője! Ez az ízkombináció annyira kielégítő, és minden korty olyan ízt biztosít, amely egyszerre ropogós és lágy.
Hozzávalók
- 1 Kockacukor (adagonként)
- Angostura keserű, ízlés szerint
- 1 palack Brut pezsgő (vagy más száraz pezsgő)
- 6 szeletek Citrom
- 6 Maraschino cseresznye
Eljárás
Kezdje az előkészületeket a pezsgőspoharak hűtésével. Ez kétségtelenül javítani fogja a koktél tálalási hőmérsékletét, mivel a tapasztalat azt tanítja, hogy minél hidegebb, annál jobb, ha pezsgőről van szó.
Tegyünk egy kockacukrot minden pezsgőspohár aljára. Személyes tapasztalataink szerint gyakran egy kockacukor a megfelelő, de ízlésünk szerint több vagy kevesebb is lehet.
Csepegtessünk néhány csipet Angostura keserűsört minden kockacukorra. A keserű keserű nem csak a látszat kedvéért van; komplex ízmélységet ad, amely igazán kiemeli a pezsgő egyedi tulajdonságait.
Lassan töltse fel a poharat pezsgővel, ügyelve arra, hogy ne teljen a pohár tetejéig, és hagyjon helyet a díszítéseknek. Mint régóta mixer, azt kell mondanom, vigyázzunk, mert a pezsgő szénsavas, és nagyon könnyű kiönteni.
Csavarja meg a citromszeletet a tetején, hogy levet eresszen, majd cseppentse a pohárba. Ha ezt a frissítő citrusízt hozzáadjuk a pezsgőhöz, fenséges keveréket kapunk.
Végül adjunk egy-egy cseresznyét minden pohárba. A cseresznye finom édességet kölcsönöz a pezsgőnek és a keserűnek, így ez a koktél meglehetősen kiegyensúlyozott és élvezetes lesz.