Forrás: Freepik
Hogyan készítsünk könnyű mézes pirított kesudiót?
Ez a finom édes és enyhén ropogós snack tökéletes egészségesebb nassolnivaló, és biztosan kielégíti az édesszájúakat.
Hozzávalók
- 2 csészék Nyers kesudió
- 1⁄4 csésze Méz
- 2 EL Sótlan vaj, olvasztott
- 1⁄2 teáskanál tengeri só
- 1⁄4 teáskanál őrölt fahéj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. Ha sütőpapírral béleljük ki a tepsit, biztosíthatjuk, hogy a kesudió ne ragadjon le sütés közben. Személyes tapasztalat, hogy ez az apró lépés rengeteg időt takarít meg a későbbi takarítással.
Tegyük a kesudiót egy keverőtálba. Ideális esetben nyers kesudiót használjon ehhez a recepthez, mivel így jobban felszívódnak az ízek a bevonás során.
Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverje össze a mézet, az olvasztott vajat, a tengeri sót és a fahéjat. Ezt a keveréket folyamatosan keverje, amíg teljesen el nem keveredik. Az illata mennyei - Elragadó előzetese annak, ami következik.
Öntse a mézes keveréket a kesudióra, és alaposan forgassa össze, hogy minden egyes kesudiót jól bevonjon. Hagyjuk őket kb. 5 percig állni, hogy felszívják a mázat. Ez a lépés biztosítja, hogy az ízek valóban átjárják a kesudiót.
Rendezze a bevonatos kesudiót az előkészített sütőlapra. Igyekezzünk, hogy egyenletesen eloszoljanak, és ne csomósodjanak össze. Így egyenletesen megpirulnak, és tökéletes ropogást kapnak.
Süsse a kesudiót az előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ügyeljen arra, hogy 5 percenként megkeverje a kesudiót, nehogy megégjen. Higgye el, tartsa szemmel őket - a tökéletesen sültből percek alatt égetté válhat.
Ha a kesudió szép aranyszínűre sült, vegye ki a sütőből, és hagyja teljesen kihűlni. Ahogy hűlnek, tökéletesen ropogósak lesznek.