HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk könnyű mézes pirított kesudiót?

Ez a finom édes és enyhén ropogós snack tökéletes egészségesebb nassolnivaló, és biztosan kielégíti az édesszájúakat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 csészék Nyers kesudió Hozzáadott
  • 14 csésze Méz Hozzáadott
  • 2 EL Sótlan vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 12 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. Ha sütőpapírral béleljük ki a tepsit, biztosíthatjuk, hogy a kesudió ne ragadjon le sütés közben. Személyes tapasztalat, hogy ez az apró lépés rengeteg időt takarít meg a későbbi takarítással.

2. Lépés

Tegyük a kesudiót egy keverőtálba. Ideális esetben nyers kesudiót használjon ehhez a recepthez, mivel így jobban felszívódnak az ízek a bevonás során.

3. Lépés

Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverje össze a mézet, az olvasztott vajat, a tengeri sót és a fahéjat. Ezt a keveréket folyamatosan keverje, amíg teljesen el nem keveredik. Az illata mennyei - Elragadó előzetese annak, ami következik.

4. Lépés

Öntse a mézes keveréket a kesudióra, és alaposan forgassa össze, hogy minden egyes kesudiót jól bevonjon. Hagyjuk őket kb. 5 percig állni, hogy felszívják a mázat. Ez a lépés biztosítja, hogy az ízek valóban átjárják a kesudiót.

5. Lépés

Rendezze a bevonatos kesudiót az előkészített sütőlapra. Igyekezzünk, hogy egyenletesen eloszoljanak, és ne csomósodjanak össze. Így egyenletesen megpirulnak, és tökéletes ropogást kapnak.

6. Lépés

Süsse a kesudiót az előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ügyeljen arra, hogy 5 percenként megkeverje a kesudiót, nehogy megégjen. Higgye el, tartsa szemmel őket - a tökéletesen sültből percek alatt égetté válhat.

7. Lépés

Ha a kesudió szép aranyszínűre sült, vegye ki a sütőből, és hagyja teljesen kihűlni. Ahogy hűlnek, tökéletesen ropogósak lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új