Forrás: Freepik
Hogyan készítsünk mini habcsókot
Ezek a mini habcsókok tökéletes falatnyi finomságok, amelyek kívül ropogósak, belül könnyűek és légiesek; tiszta édes élvezet!
Hozzávalók
- 4 Nagy tojásfehérje
- 1 csésze Porcukor
- 1⁄2 teáskanál Tiszta vaníliakivonat
- 1⁄2 teáskanál Borkrém
- Választható: ételfesték
Eljárás
Készítsük elő a sütőt 135 °C-ra (275°F), és béleljünk ki két sütőlapot sütőpapírral. Szerintem a pergamenpapír a legjobb a ragadás megakadályozására, szemben a fóliával vagy a zsírozott lapokkal.
Egy tiszta, száraz keverőtálba (lehetőleg rozsdamentes acélból vagy üvegből) tegye bele a tojásfehérjét, ügyelve arra, hogy egyáltalán ne maradjon benne sárgája vagy héja. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy jó, kemény habcsókot kapjunk.
Kezdjük el verni a tojásfehérjét alacsony fordulatszámon. Amint habos lesz (mint egy habfürdő), adjuk hozzá a borkőtejszínt. Ez segít stabilizálni a tojásfehérjét, és megtartja a formáját sütés közben. Addig verjük magas fokozaton, amíg lágy csúcsok nem alakulnak ki.
Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, egyszerre csak egy evőkanálnyit, minden egyes hozzáadás után jól felverjük. Ez adja a habcsókok fényes felületét. Ha az összes cukrot hozzáadtuk, addig verjük, amíg kemény csúcsok nem képződnek. Ezek a csúcsok megmaradnak a sütőben, és tökéletes habcsók állagot adnak.
Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a választható ételfestéket, majd óvatosan keverjük bele. Ne feledje, hogy gyengéden kell eljárni. Keményen megdolgoztunk azért, hogy létrehozzuk ezt a légies textúrát, és nem akarjuk, hogy leeresszen!
Két kanál vagy egy kerek fúvókával ellátott pipettás zacskó segítségével cseppentsen kis habcsókokat az előkészített sütőlapokra.
Tegyük a lapokat a sütőbe, és süssük körülbelül 45 percig, vagy amíg a habcsókok ropogósak és szárazak lesznek. Egy fakanállal tartsa kissé nyitva az ajtót. Ez megakadályozza a repedezést, és jobb textúrát eredményez.
Miután megsült, kapcsolja ki a sütőt, és hagyja a habcsókokat kihűlni. ez egy lassú folyamat, de megéri a várakozást. Higgye el, ha korábban kivesszük őket, az ragacsos rendetlenséghez vezethet.
Ha kihűlt, tárolja légmentesen záródó edényben. Akár egy hétig is friss maradhat, de én még nem láttam, hogy ennyi ideig kitartana a vendégeim körében!