HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk töltött Flank Steak tekercset

Az ízek finom egyensúlya teszi ezt a kényeztető, szaftos és ízletes Steak Rollt a tömegek legnagyobb örömére, ideális egy romantikus vacsorához vagy egy hétvégi családi összejövetelhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 darabok Bélszín vagy oldalas steak Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csésze Vegyes friss fűszernövények (petrezselyem, koriander vagy kakukkfű) Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 2 Paprika, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • Fél hagyma, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 12 csésze Spenót Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt sajt (mozzarella vagy cheddar) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a steakek egyenletesen süljenek meg, és megtartsák a formájukat, miután feltekertük őket.

2. Lépés

Amíg a sütő felmelegszik, a steakeket mindkét oldalról bőségesen sózzuk és borsozzuk. A kezünkkel dörzsöljük be a fűszereket. Tapasztalatom szerint így jobban behatol a fűszerezés.

3. Lépés

Egy tálban keverje össze a friss fűszernövényeket, a felaprított fokhagymát és az olívaolajat. Kenje ezt a keveréket a steakekre, ami meglepően ízletes gyógynövényágyként szolgál a tekercsben.

4. Lépés

A dijoni mustárt vékonyan kenje a fűszerkeverékre. A dijoni olyan mély ízvilágot biztosít, amely szépen kiegészíti a steaket.

5. Lépés

A steak egyik oldalán egyenletesen rendezzük el a vékonyra szeletelt paprikát, hagymát és a bébispenótleveleket. Ne feledje, az egyensúly döntő fontosságú; a túltöltés miatt a töltelék a sütés során kifolyhat.

6. Lépés

Az elrendezett zöldségeket bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. A sajt nem csak összeköti a hozzávalókat, hanem gyönyörű krémes ízt is ad a tekercsnek.

7. Lépés

Tekerje fel szorosan a steaket, és rögzítse fogpiszkálóval vagy kösse össze konyhai zsineggel. Ezt óvatosan tegye, hogy elkerülje a kifolyást vagy a tekercs meglazulását.

8. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat magas hőfokon. Adja hozzá a steak tekercseket, és pirítsa, amíg minden oldalról megbarnul, általában oldalanként körülbelül egy percig tart. A sütés segít megkötni a szaftot, és étvágygerjesztő befejezést ad a tekercsnek.

9. Lépés

Tegye át a megpirított tekercseket az előmelegített sütőbe, és süsse körülbelül 15-20 percig, vagy amíg eléri a kívánt sütési fokozatot.

10. Lépés

Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni körülbelül 5 percig, mielőtt felszeleteljük. Ez a pihenési idő lehetővé teszi, hogy a szaft újra eloszoljon a steak tekercsben, így biztosítva a nedves és szaftos tálalást.

11. Lépés

Szeleteld fel, tálald, és élvezd ezt az általad készített remekművet!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új