HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk töltött Flank Steak tekercset

Az ízek finom egyensúlya teszi ezt a kényeztető, szaftos és ízletes Steak Rollt a tömegek legnagyobb örömére, ideális egy romantikus vacsorához vagy egy hétvégi családi összejövetelhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 darabok Bélszín vagy oldalas steak Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csésze Vegyes friss fűszernövények (petrezselyem, koriander vagy kakukkfű) Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 2 Paprika, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • Fél hagyma, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 12 csésze Spenót Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt sajt (mozzarella vagy cheddar) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a steakek egyenletesen süljenek meg, és megtartsák a formájukat, miután feltekertük őket.

2. Lépés

Amíg a sütő felmelegszik, a steakeket mindkét oldalról bőségesen sózzuk és borsozzuk. A kezünkkel dörzsöljük be a fűszereket. Tapasztalatom szerint így jobban behatol a fűszerezés.

3. Lépés

Egy tálban keverje össze a friss fűszernövényeket, a felaprított fokhagymát és az olívaolajat. Kenje ezt a keveréket a steakekre, ami meglepően ízletes gyógynövényágyként szolgál a tekercsben.

4. Lépés

A dijoni mustárt vékonyan kenje a fűszerkeverékre. A dijoni olyan mély ízvilágot biztosít, amely szépen kiegészíti a steaket.

5. Lépés

A steak egyik oldalán egyenletesen rendezzük el a vékonyra szeletelt paprikát, hagymát és a bébispenótleveleket. Ne feledje, az egyensúly döntő fontosságú; a túltöltés miatt a töltelék a sütés során kifolyhat.

6. Lépés

Az elrendezett zöldségeket bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. A sajt nem csak összeköti a hozzávalókat, hanem gyönyörű krémes ízt is ad a tekercsnek.

7. Lépés

Tekerje fel szorosan a steaket, és rögzítse fogpiszkálóval vagy kösse össze konyhai zsineggel. Ezt óvatosan tegye, hogy elkerülje a kifolyást vagy a tekercs meglazulását.

8. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat magas hőfokon. Adja hozzá a steak tekercseket, és pirítsa, amíg minden oldalról megbarnul, általában oldalanként körülbelül egy percig tart. A sütés segít megkötni a szaftot, és étvágygerjesztő befejezést ad a tekercsnek.

9. Lépés

Tegye át a megpirított tekercseket az előmelegített sütőbe, és süsse körülbelül 15-20 percig, vagy amíg eléri a kívánt sütési fokozatot.

10. Lépés

Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni körülbelül 5 percig, mielőtt felszeleteljük. Ez a pihenési idő lehetővé teszi, hogy a szaft újra eloszoljon a steak tekercsben, így biztosítva a nedves és szaftos tálalást.

11. Lépés

Szeleteld fel, tálald, és élvezd ezt az általad készített remekművet!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek