HIRDETŐ
Forrás: from ildipapp from Canva
Hollandi Spárgamártás
Kellemes kiegészítő a grillezett spárgával vagy akár mártásként a sült halhoz. Ez a holland mártás krémes, savanykás és finom citromos ízű.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Mártás
- 3 db tojássárgája
- 150 g Eszkozok
- 1 db citrom
- 1 TK Só
- 1 TK Fehér frissen őrölt bors
Spárga
- 500 g Friss spárga
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Készítse elő az összes hozzávalót.
2. Lépés
Olvassza fel a vajat vízfürdőben.
3. Lépés
Keverje össze a tojássárgáját egy kevés citromlével.
4. Lépés
Adjon sárgáját a fürdővízhez, és keverje addig, amíg sima elegy nem lesz.
5. Lépés
Ezután apránként adjuk hozzá az olvasztott vajat a keverékhez, és keverjük, amíg sima, krémes szósz nem lesz.
6. Lépés
Ízesítse meg a mártást sóval, fűszerrel és citromlével.
7. Lépés
Tisztítsa meg a spárgát a héjától, rövid ideig forralja forró vízben, majd pirítsa meg grillen vagy serpenyőben. Tálalja a spárgát az előkészített mártással.