HIRDETŐ
Hummus
A hummus az arab kultúrából származó népszerű étel, melynek alapja a csicseriborsó és a tahini (szezámpasta).
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál tahini (szezámpasta)
- olívaolaj
- só
- Paprika
- Petrezselyem (opcionális)
- Pita kenyér (tálaláshoz)
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
A csicseriborsót alaposan mosd le és csepegtesd le, majd tedd egy turmixgépbe.
2. Lépés
Add hozzá a reszelt fokhagymát, a tahinit, a citrom levét, kb. 2 evőkanálnyi olívaolajat és egy csipet sót.
3. Lépés
Turmixold addig, míg sima állagú nem lesz. Szükség esetén adhatsz hozzá még olívaolajat.
4. Lépés
Tálald friss pita kenyérrel, a tetejét szórd meg őrölt paprikával és petrezselyemmel, csepegtess rá némi olívaolajat.
5. Lépés
Hűtőben tárolva 3-5 napig eláll.