Húsgombóc spagettivel
Klasszikus olasz étel, amit nem csak a gyerekek fognak imádni. Az ízletes paradicsomszószban elkészített húsgombóc tálalását spagettivel ajánljuk.
Hozzávalók
Golyók
- 500 g darált hús
- 1 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- 1 db Tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 tk Só
- 1 tk őrölt fekete bors
Mártás
- 1 plechovka Paradicsomok levben
- 1 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- 1 TK só és bors
- 1 TK édes bazsalikom
- 1 TK Szárított oregánó
Spagetti
- 400 g spagetti
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Az hagymát és fokhagymát apróra vágja.
Aranybarnára pirítsd a hagymát és a fokhagymát közepes lángon a serpenyőben.
A tálban keverje össze a darált húst, a pirított hagymát és fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Alaposan keverje össze a keveréket.
Hozzon létre golyókat a húsi keverékből és helyezze őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Sütse a húsgombócokat előmelegített sütőben 15 percig.
Közben készítse el a mártást. Pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben, adjon hozzá egy konzerv paradicsomot, sót, borsot, bazsalikomot és oregánót. Hagyja a mártást 10 percig főni.
Adja hozzá a sült húsgolyókat a szószhoz, és főzzön további 15 percig.
Főzze meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint. Keverje össze a lecsepegtetett spagettit a húsgolyókkal és a szósszal.