HIRDETŐ
Hűsítő Barackleves egyszerűen
A barackleves hűsítő, gyümölcsös leves, amely kiválóan alkalmas a meleg nyári napokon történő fogyasztásra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg érett barack
- 11⁄2 l víz
- 200 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 dl tejszín
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a barackokat, majd hámozzuk meg őket. A magjukat távolítsuk el, és vágjuk őket kisebb darabokra.
2. Lépés
A barackokat tegyük egy nagy lábasba és öntsük hozzá a vizet. A cukrot, a vaníliarúd belsejét és a citromhéjat is adjuk hozzá.
3. Lépés
Főzzük a levest kis lángon kb. 30 percig, vagy amíg a barackok megpuhulnak.
4. Lépés
A keményítőt keverjük el egy kevés vízben, majd csorgassuk bele a levesbe, közben kavargatva. Így a leves besűrűsödik.
5. Lépés
Hűtsük le a levest, majd tálalás előtt keverjük hozzá a tejszínt. Díszíthetjük friss mentalevéllel és pár csepp citromlével.