HIRDETŐ

Húsos empanada

Az empanada az egyik legismertebb latin-amerikai étel, amit sokféle töltelékkel lehet elkészíteni. Egyfajta tésztatáska, amit kézzel formáznak és sütnek. Ez a recept egy húsos tölteléket kínál, ami szaftos és egyszerűen elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 125 g vaj (felkockázva) Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott

Töltelék:

  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 kisebb hagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 12 Csésze zöldborsó Hozzáadott
  • 12 Csésze sárgarépa (apróra vágva) Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tésztát. A lisztbe belekeverjük a vajat és kezünkkel morzsoljuk össze. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizet és sót, majd jól összegyúrjuk.

2. Lépés

Ha a tészta összeállt, konyharuhával letakarjuk és félretesszük.

3. Lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben felhevítjük az olivaolajat és üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst és állandó keverés mellett addig sütjük, amíg a hús átsül és kicsit megpirul.

4. Lépés

Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, a paprikát és a köményt, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Puhára főzzük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.

5. Lépés

A tésztát óvatosan kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra. Kiszaggatjuk a tésztát egy kerek formával (pl. evőkanál), majd a közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk.

6. Lépés

A tészta két széle felé hajtjuk és szorosan összenyomjuk, majd villával megszurkáljuk.

7. Lépés

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új