HIRDETŐ
Forrás: Szakaly from Getty Images
Húsvéti cukormázas koszorú
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
16
Tészta
- 500 g BL55 liszt
- 50 g cukor
- 1 Csomag szárított élesztő
- 2 ks tojás
- 250 ml tejföl
- 50 g vaj
- 1 mokka kanál só
Cukormáz
- 200 g porcukor
- 2 evőkanál citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A tészta elkészítése: Az élesztőt egy kevés cukorral és langyos téjvel felfuttatjuk. A többi tészta hozzávalót összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát, míg kétszeresére meg nem dagad.
2. Lépés
A cukormáz elkészítése: A porcukrot elkeverjük a citromlével, hogy sima, öntethető mázt kapjunk.
3. Lépés
A tészta kinyújtása és a koszorú formázása: A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd koszorú formájúra formázzuk egy nagyobb tepsin vagy sütőpapíron. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
4. Lépés
A cukormáz felvitele: A koszorút kivesszük a sütőből, és még melegen bekenjük a cukormázzal. Hagyjuk a máznak megdermedni, majd tálalhatjuk.