HIRDETŐ

Forrás: Szakaly from Getty Images

Húsvéti cukormázas koszorú

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Tészta

  • 500 g BL55 liszt Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 250 ml tejföl Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 mokka kanál Hozzáadott

Cukormáz

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: Az élesztőt egy kevés cukorral és langyos téjvel felfuttatjuk. A többi tészta hozzávalót összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát, míg kétszeresére meg nem dagad.

2. Lépés

A cukormáz elkészítése: A porcukrot elkeverjük a citromlével, hogy sima, öntethető mázt kapjunk.

3. Lépés

A tészta kinyújtása és a koszorú formázása: A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd koszorú formájúra formázzuk egy nagyobb tepsin vagy sütőpapíron. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

A cukormáz felvitele: A koszorút kivesszük a sütőből, és még melegen bekenjük a cukormázzal. Hagyjuk a máznak megdermedni, majd tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új