HIRDETŐ
Hűvösen frissítő Svéd uborkasaláta
A svéd uborkasaláta a skandináv konyha hűvösen frissítő körete. A savanyított uborka, cukor és friss kapor harmónikusan ötvöződik benne, jellegzetes nordikus ízesítéssel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 nagy uborka
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál fehérbor ecet
- 1 evőkanál friss kapor
- Fekete bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Mossuk meg alaposan az uborkákat, majd egy gyümölcs- vagy zöldséghámozó segítségével vágjuk vékony szeletekre.
2. Lépés
Keverjük össze a sót, a cukrot és az ecetet egy nagy tálban, majd adjuk hozzá az uborkaszeleteket.
3. Lépés
Keverjük jól össze, hogy az összes uborkaszeletet bevonja a keverék, majd szórjuk meg a friss vagy szárított kaprot.
4. Lépés
Fedjük le az edényt, és hagyjuk állni a hűtőben minimum 1 órán keresztül, de akár egy egész éjszakán keresztül is.
5. Lépés
Tálaljuk hidegen, fekete bors ízlés szerint szórva a tetejére.