HIRDETŐ

Hűvösen frissítő Svéd uborkasaláta

A svéd uborkasaláta a skandináv konyha hűvösen frissítő körete. A savanyított uborka, cukor és friss kapor harmónikusan ötvöződik benne, jellegzetes nordikus ízesítéssel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy uborka Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál fehérbor ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss kapor Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan az uborkákat, majd egy gyümölcs- vagy zöldséghámozó segítségével vágjuk vékony szeletekre.

2. Lépés

Keverjük össze a sót, a cukrot és az ecetet egy nagy tálban, majd adjuk hozzá az uborkaszeleteket.

3. Lépés

Keverjük jól össze, hogy az összes uborkaszeletet bevonja a keverék, majd szórjuk meg a friss vagy szárított kaprot.

4. Lépés

Fedjük le az edényt, és hagyjuk állni a hűtőben minimum 1 órán keresztül, de akár egy egész éjszakán keresztül is.

5. Lépés

Tálaljuk hidegen, fekete bors ízlés szerint szórva a tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új