HIRDETŐ

Forrás: facebook

Igazi hagyományőrző Lakodalmas barack sütemény

A lakodalmas barack egy igazi magyar hagyományőrző desszert, amelynek a neve az esküvők utáni édességkínálatról ered. Telt állagú, hálós piskótából és gazdag baracklekváros töltelékből áll, amit apróra vágott dióval szórtunk meg. A recept egyszerű, a végeredmény viszont csodálatos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 5 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 500 g baracklekvár Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet só használatával.

3. Lépés

A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, majd krémesítjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a tojásfehérje habot.

5. Lépés

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180°C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

6. Lépés

Amíg a piskóta süt, a baracklekvárt megmelegítjük.

7. Lépés

A kész, kihűlt piskótánkat kockákra vágjuk, majd egyenként a baracklekvárba mártjuk őket.

8. Lépés

A végén, minden egyes kockát dióval hintünk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új