Forrás: facebook
Igazi hagyományőrző Lakodalmas barack sütemény
A lakodalmas barack egy igazi magyar hagyományőrző desszert, amelynek a neve az esküvők utáni édességkínálatról ered. Telt állagú, hálós piskótából és gazdag baracklekváros töltelékből áll, amit apróra vágott dióval szórtunk meg. A recept egyszerű, a végeredmény viszont csodálatos.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál olaj
- 500 g baracklekvár
- 100 g darált dió
Eljárás
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet só használatával.
A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, majd krémesítjük.
Hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180°C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Amíg a piskóta süt, a baracklekvárt megmelegítjük.
A kész, kihűlt piskótánkat kockákra vágjuk, majd egyenként a baracklekvárba mártjuk őket.
A végén, minden egyes kockát dióval hintünk meg.