HIRDETŐ

Forrás: facebook

Igazi hagyományőrző Lakodalmas barack sütemény

A lakodalmas barack egy igazi magyar hagyományőrző desszert, amelynek a neve az esküvők utáni édességkínálatról ered. Telt állagú, hálós piskótából és gazdag baracklekváros töltelékből áll, amit apróra vágott dióval szórtunk meg. A recept egyszerű, a végeredmény viszont csodálatos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 5 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 500 g baracklekvár Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet só használatával.

3. Lépés

A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, majd krémesítjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a tojásfehérje habot.

5. Lépés

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180°C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

6. Lépés

Amíg a piskóta süt, a baracklekvárt megmelegítjük.

7. Lépés

A kész, kihűlt piskótánkat kockákra vágjuk, majd egyenként a baracklekvárba mártjuk őket.

8. Lépés

A végén, minden egyes kockát dióval hintünk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek