Forrás: Pixabay
Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves
Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.
Hozzávalók
- 1 kg alma (édes)
- 1 darab rúd vanília
- 1 darab fahéj rúd
- cukor ízlés szerint
- 1 l víz
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 125 ml száraz fehérbor
- 200 ml Tejszín
Eljárás
Mossuk meg alaposan az almát, majd vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk négybe.
Tegyük a darabokat egy nagy lábasba, adjuk hozzá a fahéj rudat és a vaníliarudat vagy a vaníliakivonatot, illetve a cukrot.
Öntsük fel a vízzel, és forraljuk fel. A tetejére képződő habot kanalazzuk le.
Fedjük le, és főzzük 20-30 percig, amíg az alma megpuhul.
Vegyük ki a fahéj és vanília rudakat a levesből, majd pürésítsük le az almát botmixer segítségével.
Oldjuk fel a keményítőt a fehérborban, majd öntsük a levesbe, és forraljuk fel újra, hogy besűrűsödjön.
Adjuk hozzá a citromlevet, majd az egészet passzírozzuk át, hogy egy sima levest kapjunk.
A végén adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel újra. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még vizet.
Tálalásnál díszíthetjük friss mentalevéllel és/vagy fahéjjal.