HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves

Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg alma (édes) Hozzáadott
  • 1 darab rúd vanília Hozzáadott
  • 1 darab fahéj rúd Hozzáadott
  • cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 125 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan az almát, majd vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk négybe.

2. Lépés

Tegyük a darabokat egy nagy lábasba, adjuk hozzá a fahéj rudat és a vaníliarudat vagy a vaníliakivonatot, illetve a cukrot.

3. Lépés

Öntsük fel a vízzel, és forraljuk fel. A tetejére képződő habot kanalazzuk le.

4. Lépés

Fedjük le, és főzzük 20-30 percig, amíg az alma megpuhul.

5. Lépés

Vegyük ki a fahéj és vanília rudakat a levesből, majd pürésítsük le az almát botmixer segítségével.

6. Lépés

Oldjuk fel a keményítőt a fehérborban, majd öntsük a levesbe, és forraljuk fel újra, hogy besűrűsödjön.

7. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet, majd az egészet passzírozzuk át, hogy egy sima levest kapjunk.

8. Lépés

A végén adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel újra. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még vizet.

9. Lépés

Tálalásnál díszíthetjük friss mentalevéllel és/vagy fahéjjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új