HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves

Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg alma (édes) Hozzáadott
  • 1 darab rúd vanília Hozzáadott
  • 1 darab fahéj rúd Hozzáadott
  • cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 125 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan az almát, majd vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk négybe.

2. Lépés

Tegyük a darabokat egy nagy lábasba, adjuk hozzá a fahéj rudat és a vaníliarudat vagy a vaníliakivonatot, illetve a cukrot.

3. Lépés

Öntsük fel a vízzel, és forraljuk fel. A tetejére képződő habot kanalazzuk le.

4. Lépés

Fedjük le, és főzzük 20-30 percig, amíg az alma megpuhul.

5. Lépés

Vegyük ki a fahéj és vanília rudakat a levesből, majd pürésítsük le az almát botmixer segítségével.

6. Lépés

Oldjuk fel a keményítőt a fehérborban, majd öntsük a levesbe, és forraljuk fel újra, hogy besűrűsödjön.

7. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet, majd az egészet passzírozzuk át, hogy egy sima levest kapjunk.

8. Lépés

A végén adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel újra. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még vizet.

9. Lépés

Tálalásnál díszíthetjük friss mentalevéllel és/vagy fahéjjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek