Forrás: Pixabay
Igazi magyaros Krumplifőzelék habarással
A krumplifőzelék habarással igazi magyaros étel, amely tipikus a krumpli szüret ideje alatt. Tökéletes ebéd az ősz kezdetén.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1 evőkanál ecet
- fél csokor petrezselyem
Eljárás
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy tálba tesszük
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a pirospaprikát
Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a burgonyát, a köményt, és sózzuk, borsozzuk
A burgonyát vízzel felöntjük és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük
Egy másik edényben habarást készítünk: a lisztet világosbarnára pirítjuk, a tejet hozzáöntjük, majd simára keverjük
A habarást a puhára főzött burgonyához adjuk, majd állandó kevergetés mellett tovább főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik
Végül hozzáadjuk az ecetet és a finomra vágott petrezselymet.