HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi magyaros Krumplifőzelék habarással

A krumplifőzelék habarással igazi magyaros étel, amely tipikus a krumpli szüret ideje alatt. Tökéletes ebéd az ősz kezdetén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál ecet Hozzáadott
  • fél csokor petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy tálba tesszük

2. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a pirospaprikát

3. Lépés

Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a burgonyát, a köményt, és sózzuk, borsozzuk

4. Lépés

A burgonyát vízzel felöntjük és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük

5. Lépés

Egy másik edényben habarást készítünk: a lisztet világosbarnára pirítjuk, a tejet hozzáöntjük, majd simára keverjük

6. Lépés

A habarást a puhára főzött burgonyához adjuk, majd állandó kevergetés mellett tovább főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik

7. Lépés

Végül hozzáadjuk az ecetet és a finomra vágott petrezselymet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek