HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazi magyaros Krumplifőzelék habarással

A krumplifőzelék habarással igazi magyaros étel, amely tipikus a krumpli szüret ideje alatt. Tökéletes ebéd az ősz kezdetén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál ecet Hozzáadott
  • fél csokor petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy tálba tesszük

2. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a pirospaprikát

3. Lépés

Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a burgonyát, a köményt, és sózzuk, borsozzuk

4. Lépés

A burgonyát vízzel felöntjük és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük

5. Lépés

Egy másik edényben habarást készítünk: a lisztet világosbarnára pirítjuk, a tejet hozzáöntjük, majd simára keverjük

6. Lépés

A habarást a puhára főzött burgonyához adjuk, majd állandó kevergetés mellett tovább főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik

7. Lépés

Végül hozzáadjuk az ecetet és a finomra vágott petrezselymet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új