HIRDETŐ

IKEA Húsgolyók

Ez a recept az IKEA híres húsgolyóinak az otthoni változatát mutatja be, a legfinomabb svéd hagyományok szerint. Kiváló választás ebédre vagy vacsorára a családdal, és természetesen elkészíthető az IKEA világhírű áfonyás mártással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsgolyók

  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 250 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g pankó morzsa Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott

Mártás

  • 40 g vaj Hozzáadott
  • 40 g liszt Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 150 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 teáskanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 teáskanál Dijoni mustár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy nagy tepsit, amiben süthetjük a húsgolyókat.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húsokat, apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát és szóját. Folyamatosan öntsük hozzá a tejet, míg el nem fogy. Keverjük hozzá a sót és borsot.

3. Lépés

Formázzunk kis húsgolyókat a húsból és helyezzük őket a tepsire. Süssük őket a sütőben 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Közben készítsük el a mártást. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd keverjük hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a húslevest, majd a tejszínt. Végül keverjük hozzá a mustárt és szóját. Főzzük addig, míg be nem sűrűsödik.

5. Lépés

Tálaljuk a húsgolyókat a mártással, friss krumplipürével és bogyós gyümölcsökkel az igazi Ikea élményért!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek